fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tvorba atmosférických snímků: hra se světlem a mlhou

Atmosférické snímky jsou fotografie, které dosahují magického pocitu, díky vyvážení pozadí, stínů a hraček se světlem. V tomto článku se podíváme na principy tvorby atmosférických snímků a na techniky hry se světlem a mlhou, abychom tuto techniku lépe porozuměli a uměli ji praktikovat.

Principy tvorby atmosférických snímků

Atmosférické snímky jsou založeny na principu rovnováhy mezi světlem a tmou, aby bylo možné dosáhnout magického pocitu. Musíte se naučit, jak kombinovat stíny, tmavé a světlé oblasti a pozadí. Vzhledem k tomu, že pozadí má významný vliv na celkový vzhled snímku, je důležité vybrat si pozadí, které dokáže krásně podtrhnout atmosféru.

Techniky hry se světlem a mlhou

Hledání správného světla je klíčem k úspěšnému pořízení atmosférického snímku. Použitím různých světel můžete dosáhnout dramatického efektu, ať už pomocí reflektorů, záblesků nebo kombinací obou. Další technikou, kterou můžete využít, je hra se mlhou. Tato technika vám může pomoci vytvořit magickou atmosféru, která dodá fotografii tu správnou dávku dramatickosti.

Tvorba atmosférických snímků je skvělý způsob, jak vyjádřit svou kreativitu a přenést svůj názor. Pokud se chcete naučit tuto techniku, je nejlepší začít s vyvážením světel a tmou, hrou se světlem a mlhou a výběrem správného pozadí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení