fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tipy pro úpravu snímků v černobílém módu

Černobílý mód je stará technika, která se stále více vracející v poslední době. V přírodním světle může fotografie dosáhnout rozdílného pocitu, než když se používá barevná fotografie. Zde jsou některé tipy pro úpravu snímků v černobílém módu.

Úvod do černobílého módu

Černobílý mód je skvělý způsob, jak se držet fotografických technik, které jsou staré desítky let. V dřívějších dobách se fotografovalo výhradně v černobílém módu, protože černobílé fotografie byly technicky snazší a levnější. Dnes se černobílá fotografie používá pro její silný umělecký potenciál. Černobílá fotografie se dá lehce zachytit a je velmi efektivní pro zachycení silných emocí.

Tipy pro úpravu snímků

Jedním z nejdůležitějších tipů pro úpravu snímků v černobílém módu je vybrat správnou scénu pro zachycení černobílých obrázků. Černobílá fotografie vyžaduje více kontrastu mezi světlými a tmavými odstíny, takže hledejte scény se silným kontrastem. Dalším důležitým krokem je správné načasování. Nejlepší je fotografovat ve světle denního světla. Dále je důležité zvolit správnou expozici. Vyvážte expozici tak, abyste dosáhli dokonalého kontrastu mezi světlými a tmavými odstíny. Na konci byste měli upravovat fotografii ve svém oblíbeném software, abyste dosáhli ideálního vzhledu.

Černobílý mód je stará technika, která je stále oblíbenější. Fotografování v černobílém módu je skvělý způsob, jak zachytit silné emoce. I když je to technicky jednodušší než fotografování ve směsi barev, je důležité zvážit některé zásady úpravy snímků, než je začnete upravovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení