fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tipy pro úpravu fotografie v vintage stylu

Vintage styl je styl, který je charakterizován tím, že se vyznačuje svou nostalgickou atmosférou. Jde o styl, který přidává staršímu vzhledu fotografii. Níže naleznete tipy pro úpravu fotografie v vintage stylu.

1. Co je vintage styl?

Vintage styl je styl, který přidává fotografii vyšší úroveň klasiky a nostalgie. Tato estetika je charakterizována staršími obrazy a barvami, které připomínají obrazové knihy ze 70. let nebo obrázky z 20. století. Někteří fotografové ve vintage stylu také používají sepia-ton, což je jemný, mírně zemitý odstín.

2. Tipy pro úpravu fotografií

Nejdříve je třeba vybrat správný obraz, který chcete upravit. Je důležité vybrat obraz, který bude mít přirozenou nostalgii a atmosféru, kterou chcete získat. Pokud to není možné, můžete také použít Photoshop nebo jiné úpravy obrazu ke změně vzhledu.

Pak je důležité použít správné filtry. K tomu můžete použít Photoshop nebo jiný program pro úpravu obrazu. Existují také různé bezplatné aplikace na internetu, které vám pomohou s úpravou obrazu. Používejte filtry s jemnými, světlejšími tóny, abyste dosáhli vintage vzhledu.

Když se vám podaří vybrat a nastavit správné filtry, je důležité použít správné nastavení jasu a kontrastu. Výsledný obraz by měl být mírně tmavší a měl by být zaostřený.

Chcete-li dosáhnout opravdu autentického vintage vzhledu, můžete použít starší techniky, jako je například použití štětce pro umělecké úpravy nebo aplikování lehkých textur.

Vintage styl je styl, který je charakterizován svým specifickým vzhledem. Pokud se vám podaří správně vybrat obraz a nastavit filtry, jas a kontrast, můžete snadno dosáhnout autentického vintage vzhledu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení