fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Tipy na focení noční oblohy

Noční fotografování je fascinující a ještě fascinující je pořízení krásných fotografií zářících seskupení hvězd. Přestože je to často náročné, je to zážitek, který se vyplatí. Tato průvodce vám poskytne užitečné tipy a triky, abyste se naučili, jak fotografovat noční oblohu a pořídit si úžasné fotografie.

Zářící Seskupení Hvězd

Nejdříve je třeba, abyste věděli, jak poznat zářící seskupení hvězd. Nejjasnějším je Plejády, které jsou k vidění v severní obloze v dubnu a květnu. Tyto zářivé tečky skládající se z deseti hvězd jsou vidět i v oblačné noci. Navíc je často možné vidět i další seskupení, jako jsou Orion a Sirius.

Dalším dobrým způsobem, jak fotografovat noční oblohu, je hledat kouzlo v méně zářících seskupeních. Všimněte si, že obloha je plná seskupení hvězd jasnějších než většina hvězd. Tyto méně známé seskupení jsou stejně krásné a zajímavé jako vysoce zářivé hvězdy.

Když už máte připravené vhodné fotografické místo a čas, kdy pořídit fotografii, je čas se naučit, jak správně fotografovat. Chcete-li pořídit skvělou fotografii noční oblohy, budete potřebovat dobře vybavenou zrcadlovku s podporou pořádných manuálních funkcí.

Užijte si Noční Fotografování!

Nejdůležitější je, abyste si užili fotografování. Pořídit skvělou fotografii noční oblohy vyžaduje trpělivost a odhodlání. Pokud vám ještě není jasné, jak určovat expoziční časy, zaměřte se na dlouhé expozice. Dlouhé expozice dávají fotografiím krásné hvězdné pozadí a poskytují skvělou příležitost experimentovat s nastavením.

Navíc se nespoléhejte jen na fotografování pohledu na oblohu. Místo toho zkuste zkombinovat nebeské fotografie s fotografiemi přírodních scen. Například můžete fotografovat hvězdy nad mraky nebo nad horami. Focení noční oblohy je skvělý způsob, jak zkombinovat krásu přírody a fotografie noční oblohy dohromady.

Focení noční oblohy může být náročné, ale když znáte některé základní tipy a triky, je to cesta k pořízení úžasných fotografií. Užívejte si pozorování a fotografování noční oblohy a nebojte se experimentovat s uměleckými pohledy, abyste přišli na nové a kreativní způsoby, jak fotografovat noční oblohu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení