fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Průvodce tvorbou portrétů s výraznými stíny na tváři

Portrétování je oblíbeným způsobem, jak zachytit příjemné vzpomínky nebo oslavit milníky. Ať už jde o prezentaci narozeninového dárku, nebo documentaci důležitého okamžiku, vytvoření portrétu může být užitečným nástrojem pro pozvednutí nálady a oživení scény. V tomto článku se dozvíte, jak vytvořit portrét se silnými stíny na tváři, aby byl vaší fotografií opravdu úžasný vizuální zážitek.

Povězme si o tvorbě portrétů

Pokud chcete vytvořit úžasný portrét, začněte tím, že si promluvíte o svých očekáváních. Zvažte, jakým způsobem chcete, aby se obraz prezentoval, a jaké další prvky mohou přispět k vyjádření vaší myšlenky. Je důležité vybrat správné světlo, kompozici, pozadí a úhel, aby byl portrét co nejpůsobivější. Nakonec je důležité, abyste se ujistili, že se vaše postava prezentuje v nejpřirozenějším světle.

Vytvoření výrazných stínů na tváři

Silné stíny na tváři mohou mít velký dopad na pohled na portrét. Existuje několik způsobů, jak dosáhnout výrazných stínů. Nejjednodušší způsob je použít jedno světlo, které bude směřovat na obličej postavy. Další možností je použít dvě světla a pohybovat se jedním směrem. Tím se dosáhne intenzivních stínů na tvářích. Díky tomu bude portrét vypadat mnohem dramatičtěji a efektněji.

Portrétování je skvělý způsob, jak zachytit vzpomínky a milníky. Vytvoření portrétu se silnými stíny na obličeji může zvýraznit postavu a dodat portrétu drama a hloubku. Začněte tím, že si promluvíte o svých očekáváních, vyberete správné světlo a pozadí, a potom použijte světlo nebo dvě světla ve směru postavy, abyste dosáhli potřebných stínů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení