fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Průvodce tvorbou atmosférických snímků ve mlze a oparu

Fotografování při mlze nebo oparu je nádherné, ale může se také zdát zastrašující. Tento průvodce vám poskytne nástroje, které potřebujete, abyste si mohli užívat fotografování v mlze nebo oparu.

Průvodce pro tvorbu atmosférických snímků ve mlze

Fotografování při mlze je jednou z nejkrásnějších form fotografování. Pro fotografy, kteří se s tímto typem fotografování chtějí naučit, je důležité získat správnou techniku a nástroje. Nejdůležitějším krokem je vybrat správný objektiv. Nejlepší objektivy pro fotografování při mlze jsou objektivy s dlouhou ohniskovou vzdáleností, které poskytují více světla pro fotografování a jsou lepší pro zachycení vzdálených objektů. Dalším důležitým nástrojem je stativ. Je to nezbytné pro získání ostrých snímků a pro zachycení velkých záběrů. Kromě toho, pokud se chystáte fotografovat v mlze, měli byste také zvolit správné nastavení fotoaparátu, jako je ISO, čas expozice a clona.

A jak to udělat v oparu?

Opar je velmi podobný mlze, ale má poněkud jiné vlastnosti. Nejdůležitějším krokem pro úspěšné fotografování v oparu je zvolit správný objektiv. Nejlepší objektivy pro fotografování v oparu jsou makro objektivy, které nabízejí vyšší světelnost, lepší kresbu a lepší zachycení detailů. Dalším důležitým krokem je správné nastavení fotoaparátu, jako je výběr ISO, času závěrky a clony. Je důležité si uvědomit, že vzhledem k vyššímu počtu světelných částic ve vzduchu byste měli použít delší expozici a otevřenou clonu.

Tento průvodce nabízí nástroje a techniky, které potřebujete k tomu, abyste mohli fotografovat v mlze a oparu. Mějte na paměti, že se musíte vyrovnat s vyšším počtem světelných částic ve vzduchu, a proto je důležité mít správně nastavený fotoaparát. Kromě toho je nezbytné zvolit správný objektiv a stativ. Fotografování při mlze nebo oparu je skvělou cestou k vyjádření vaší kreativity, a s průvodcem jste připraveni začít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení