fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Průvodce retuší portrétních fotografií v Adobe Lightroom

Adobe Lightroom je profesionální software, který pomáhá fotografům vytvářet skvělé portréty a fotografie. Program nabízí mnoho funkcí pro úpravu fotografií – od jemných retuší až po více radikální úpravy. Tento průvodce Vás seznámí s tím, jak využít funkce Adobe Lightroom na maximum a vytvořit ohromující portrétní fotografie.

Úžasné retuše v Adobe Lightroom!

Retušování portrétů v Adobe Lightroom začíná základním nastavením jasu a kontrastu. Použitím nástroje „Změny jasu / kontrastu“ můžete nastavit jas a kontrast Vašich fotografií podle toho, co je pro ně nejlepší. Nezapomeňte zkontrolovat, zda jsou dostatečně ostré. Pomocí nástroje „Ostrost“ můžete přidat více detailu do Vašich fotografií a dosáhnout ostrého vzhledu.

Dalším skvělým nástrojem k retušování portrétů je nástroj „Vyvážení barev“. S tím můžete rychle získat živé barvy a zářivost. Použitím nástroje „Vyvážení barev“ můžete snadno vyvážit jas a kontrast, abyste dosáhli požadovaného vzhledu.

Pro výraznější retuše můžete použít nástroje „Vyhladit“ a „Rozmazat“. Nástroj „Vyhladit“ je skvělý pro zmírnění jemných vrásek a zjemnění obličeje. Nástroj „Rozmazat“ je skvělý pro zmírnění jemných detailů a zesvětlení okolí.

Získejte z Vašich portrétů maximum!

V Adobe Lightroom najdete řadu nástrojů, které pomáhají dosáhnout skvělého vzhledu. Nástroj „Stín“ je skvělý pro kontrolu světel a stínů ve Vašem portrétu. Můžete také použít nástroj „Změnit velikost“ k upravení velikosti obrázku.

Dalším užitečným nástrojem je „Úprava barevného tónu“. Nástroj „Úprava barevného tónu“ je skvělý pro úpravu barev rtů, očí a pleti. Můžete také použít nástroj „Vyvážení barev“ k úpravě barevného tónu Vašich fotografií.

Posledním, ale ne méně důležitým nástrojem je nástroj „Oříznutí“. Nástroj „Oříznutí“ můžete použít k zúžení nebo rozšíření okrajů Vašich fotografií, čímž dosáhnete dokonale čtvercového nebo obdélníkového obrázku.

Adobe Lightroom je skvělým nástrojem pro retušování portrétních fotografií. Program nabízí celou řadu nástrojů, které vám pomohou dosáhnout skvělého vzhledu. V tomto průvodci jsme shrnuli některé z nejdůležitějších nástrojů pro retuš portrétních fotografií v Adobe Lightroom. Díky nim můžete z Vašich portrétů dostat maximum!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení