fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Průvodce fotografováním architektonických interiérů s dlouhou expozicí

Fotografování architektonických interiérů je zajímavou, ale také náročnou činností. Je důležité mít dobrý přehled o principu dlouhé expozice, aby bylo možné dosáhnout kvalitních výsledků. Tento článek poskytne základní přehled o prvních krocích fotografování interiérů a o technice dlouhé expozice.

První kroky fotografování interiérů

Prvním krokem fotografování interiérů je vybrat si vhodnou lokaci. Je třeba vzít v úvahu světlo, objem prostoru, textury a barvy, které mohou fotografii obohatit. Jako další je třeba zvolit správnou výbavu. Dobrou volbou je použít dlouhou expozici, protože se jí dají dosáhnout zajímavého efektu.

Dlouhá expozice v interiérech

Dlouhá expozice je technika fotografování, kdy je čas expozice delší než desetiny sekundy. Díky dlouhé expozici se pohyb vytváří jako rozmazaný efekt, který fotografii dodává atmosféru. Také se díky ní dosáhne umírnění šumu, kterým jsou snímky fotografované se slabým osvětlením často postiženy.

Fotografování architektonických interiérů s dlouhou expozicí je plné výzev. Je nutné, aby fotograf uměl správně používat techniku dlouhé expozice a znal všechny její nuance, aby dosáhl kvalitních a zajímavých výsledků. S patřičným přístupem a přípravou je fotografování interiérů zábavnou a produktivní činností.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení