fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Pět tipů na kreativní kompozici v portrétní fotografii

Ať už je vaším cílem dokonalé portrétní fotografie, nebo se jen chcete vyhnout nudným a nezajímavým snímkům, existuje spousta kreativních kompozic, které můžete vyzkoušet při focení portrétů. Zde jsou pět tipů na získání zajímavých a kreativních portrétů.

1. Tip: Hledej zajímavé pozadí

Při portrétní fotografii je důležité vybrat správné pozadí. Pokud je subjekt vaší fotografie uprostřed pozornosti, je důležité, aby pozadí nebylo rušivé. Zkuste použít přírodní scénu, jako jsou obloha, mraky, slunce, stromy nebo skála. Kromě toho se můžete pokusit vybrat pozadí, které má něco společného s tématem fotografie – třeba architektura, umělecká díla nebo staré artefakty.

Vždy musíte myslet na to, aby pozadí bylo na rozdíl od subjektu jemné. Jasné, ostré barvy mohou rušit portrét a odvést pozornost od subjektu. Nejlepší je použít jemné, pastelové pozadí, které je v harmonii s portrétem. Pokud se rozhodnete použít kontrastní pozadí, mějte na paměti, že bude vyžadovat důkladnou práci s osvětlením.

2. Inspirace: Kompozice v přírodě

Jedním z nejlepších způsobů, jak vylepšit portrétní fotografii, je využít přírodních kompozic. Zkuste použít přírodní zákoutí, abyste získali zajímavé pozadí a vytvořili zajímavou kompozici. Vyučíte se používat stromy, křoviny, liány a vodu k oživení portrétu.

Kromě toho se můžete naučit využívat pozadí vodních těles. Voda dokáže subjektu portrétu dodat jemnost a podtrhnout jeho krásu. Zařaďte proto do kompozice potoky nebo jezera, které jsou obzvláště vhodné pro romantické portréty. Díky svým jemným odstínům pomůžou vyjádřit velmi citlivý pocit.

Při práci s portrétními fotografiemi je kreativní kompozice jedním z nejdůležitějších aspektů, které musíte zvážit. Zdá se, že nejlepším způsobem, jak dosáhnout skvělých výsledků, je kombinace přírodních a uměleckých prvků. Takže nebojte se experimentovat a vytvořit svou vlastní unikátní kompozici!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení