fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Kreativní portréty s využitím přírodních světel

Fotografování portrétu je vysoce kreativní disciplína, která může být pro fotografy těžkou výzvou. Navzdory složitosti tohoto druhu fotografování existuje několik základních principů, které pomohou dosáhnout nejlepších výsledků. Dosáhnout dokonalého portrétu s přirozeným světlem je možné na základě několika základních pravidel.

Zásady pro tvorbu přirozených portrétů

Jednou z nejdůležitějších komponentů při vytváření kreativních portrétů je přirozené světlo. Vytváření portrétu se zaměřením na přirozené světlo znamená, že fotograf musí být citlivý k účinkům, které různé typy světel mají na portrét. Proto je důležité, aby fotograf znal základní principy a techniky fotografování portrétů.

Fotografování portrétů s přirozeným světlem vyžaduje, aby fotograf zvážil různé aspekty této disciplíny, včetně úhlu, intenzity, barevnosti a dalších. Zásadní je také zvážit, jak bude fotograf používat světlo pro vytváření portrétu.

Jak využít přírodní světlo pro portréty

Využívání přírodního světla pro portréty může být pro fotografy náročné, avšak velmi úspěšné. Fotografové by měli využívat přírodní světlo k vytváření portrétů ve vhodném čase dne, kdy je světlo nejčistší a nejjasnější. Ranní a večerní slunce nabízí mnohem klidnější a jemnější světlo, které může poskytnout přirozenou a čistou atmosféru portrétu.

Velmi důležité je také zvážit úhlovou orientaci modelu. Protože slunce je umístěno vysoko na obloze, portréty by měly být pořizovány s modelem umístěným ve světelném úhlu. Tímto způsobem lze dosáhnout nejlepších výsledků.

Kreativní portréty s využitím přírodního světla mohou být náročné, ale fotografové, kteří zvládnou tuto techniku, budou odměněni. Zvládnutím základních principů a postupů fotografování portrétů s přírodním světlem a správným využitím přírodního světla může fotograf dosáhnout dokonalého a přirozeného portrétu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení