fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Kdy a jak používat různé typy objektivů při fotografování portrétů ve studiu

Fotografování portrétů ve studiu je oblíbenou technikou pro profesionální i amatérské fotografy. Používat správný objektiv pro tento typ fotografie může být však často těžké pro začátečníky. V tomto článku se podíváme na to, jaké objektivy a kdy je nejlépe používat, abyste dosáhli nejlepších výsledků!

Jaký objektiv pro portrét vybrat?

Vybrání správného objektivu pro fotografování portrétů ve studiu závisí na vašem stylu fotografování a konkrétní situaci. Pokud chcete dosáhnout blízkého, ale ještě stále detailního portrétu, obvykle používáte teleobjektiv s větším ohniskem. Velmi blízké portréty jsou nejlépe fotografované s velmi krátkou ohniskovou vzdáleností. Jako všechny objektivy, i tyto mají svá omezení, například často mají vyšší úroveň chromatické aberace. Pokud toužíte po dramatičtějším pohledu na portrét, můžete zvážit širokoúhlý objektiv. Tyto objektivy jsou typicky dostatečně velké na to, aby vytvořily větší scény než teleobjektiv a umožňují vytvářet efektní pohledy.

Až kdy a jak objektiv použít?

Než začnete experimentovat s různými objektivy a jejich ohniskovou vzdálenost, je dobré mít dobrý přehled o situaci, v níž se portrét fotografuje. Nejdůležitější je, abyste si vybrali správné osvětlení a jeho velikost. Nastavení velikosti osvětlení a objektivu by mělo být harmonické. Ohniskovou vzdálenost byste měli zvolit tak, aby vyhovovala velikosti postavy. Pokud tedy fotografujete portrét malého dítěte, je lepší použít objektiv s menší ohniskovou vzdáleností.

Když jde o fotografování scény, můžete vyzkoušet různé úhly pohledu pomocí objektivu s různou ohniskovou vzdáleností. Můžete také experimentovat s kompozicí a kreativními technikami pro zachycení více postav ve scéně.

Fotografování portrétů ve studiu je zábavný a kreativní způsob, jak si užít fotografování. Správným výběrem objektivu a vhodným použitím můžete dosáhnout pozoruhodných výsledků. Je to také skvělý způsob, jak se naučit více o tom, jak objektivy fungují a jak je používat k vytváření obrazů, které se vám líbí. Užijte si to!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení