fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jaký druh postproduktivní úpravy doporučujete pro portrétní fotografii v ateliéru

Portrétní fotografování v ateliéru je skvělý způsob, jak zachytit osobu v krásném prostředí. Každý fotograf se snaží dosáhnout co nejlepšího výsledku, takže kromě výběru správného světla a pozadí je třeba také věnovat pozornost postproduktivní úpravě. V tomto článku se podíváme na některé z nejlepších postproduktivních úprav, které lze použít pro portrétní fotografii v ateliéru.

Čarování s portrétními fotografiemi!

Portrétní fotografování je o umění zachytit osobu v jejím přirozeném světle a vyjádřit její osobnost. Ať už je to svatba nebo portrétování modelu, vždy je dobré vědět, jaké postproduktivní úpravy lze aplikovat, aby se dosáhlo požadovaného výsledku.

Nejdůležitějším úkolem postproduktivních úprav je optimalizace barev a jasu. Dobrou volbou je například upravit jas mezi světlými a tmavými oblastmi, aby se obraz zdůraznil. Dále je třeba zvážit i kontrast, který vynikne, když se jasné a tmavé oblasti rozdělí do rozumného poměru.

Je také důležité zvážit použití ořezu, aby snímek vypadal dokonale. Ořez lze použít k optimalizaci pozadí, vyjádření požadovaného stylu a k odstranění nechtěných objektů.

Ateliérová magie: Postproduktivní úpravy

Další účinnou postproduktivní úpravou je úprava saturace. Pro údaje a přírodní barvy je vhodné použít mírnou úpravu, aby se zvýraznil odstín pleti a vlasy. Saturace lze také upravit pro získání více živých barev.

Vypalování a korekce jsou další doporučené postproduktivní úpravy. Vypalování lze použít k upřesnění pozadí a korekce k odstranění nechtěných odstínů.

Kreativní úpravy, jako je změna pozadí a úprava objektů, jsou také klíčovými postproduktivními úpravami. Změna pozadí může být důležitá při portrétování, jako je například svatba, a úprava objektů může být užitečná pro odstranění rušivých objektů.

Postproduktivní úpravy jsou klíčovou součástí portrétní fotografie. Kromě výběru vhodného světla a pozadí lze použít řadu postproduktivních úprav, jako je uprava jasu a saturace, ořez, vypalování a úprava objektů, aby se dosáhl požadovaného výsledku. Tímto způsobem můžete dosáhnout profesionálních portrétů v ateliéru!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení