fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jaké jsou nejlepší polohy a pozice pro portrétní snímky

Fotografování portrétů je jednou z nejnáročnějších disciplín fotografie. Portréty vyžadují hustý koncept a tvar, který se nikdy nesmí podceňovat. Pokud jde o polohu a pozici subjektu, jedná se o jednu z nejdůležitějších částí portrétního snímku. Průvodce pro portrétní polohy vám pomůže chytit své portréty v pohodě.

Průvodce portrétními polohami

Pokud jde o portrétní polohy, začněte vybírat místa, která jsou jedinečná a úžasná. Ujistěte se, že okolí není příliš rušivé a že vytváří dokonalou pozadí pro vaše portrétní snímky. Pokud možno, udělejte si vyzkoušení osvětlení, abyste mohli hrát s různým úhlem a intenzitou.

Druhá věc, kterou je třeba zvážit při výběru portrétního prostředí, je komfort subjektu. Komfort a pohoda je klíčovým prvkem portrétu, proto se ujistěte, že prostředí, ve kterém fotografujete, je příjemné. Ujistěte se, že zde není příliš mnoho lidí, aby se subjekt necítil být obtěžován.

Posledním prvkem, který je třeba zvážit, je samotná poloha subjektu. Udělejte si čas na to, abyste mohli vyzkoušet několik různých pozic, abyste je mohli porovnat a vybrat si tu nejlepší pro fotografii. Pokud je to možné, zkuste se vyhnout poloze, ve které je subjekt přímo fotografován.

Chyťte své portréty v pohodě!

Při vytváření portrétů je důležité, abyste se uvolnili a přestali se soustředit na to, co děláte. Fotografování portrétu se nesmí brát příliš vážně, protože to může ovlivnit autentičnost portrétu. Ujistěte se, že se oba cítíte pohodlně, abyste mohli přijmout přirozenou interakci mezi vámi a subjektem.

Někdy se může stát, že subjekt není pohodlný se stát přímo před objektivem. V takovém případě se pokuste portrét snímat z různých úhlů. Pokud je to možné, zkuste se otočit o 90°, abyste mohli snímat portrét z bočního úhlu nebo se naklonit pro snímek z úhlu nahoře.

Vždy buďte připraveni na impulzivní fotografování portrétů. Využijte svého okolí, abyste vytvářeli zajímavé portréty. Ujistěte se, že se pohybujete s přestávkami a vytváříte své portréty v pohodě.

Fotografování portrétů je skvělou příležitostí, jak vyjádřit svou kreativitu. Pokud se chcete naučit, jak chytit vaše portréty v pohodě, je důležité, abyste udělali správnou úvahu o poloze a pozici subjektu. Vždy se ujistěte, že místo, ve kterém fotografujete, je úžasné a pohodlné a že subjekt je schopen pohodlně se pohybovat. Je důležité být připraven na impulzivní fotografování a být připraven vytvářet zajímavé portréty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení