fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak zvládnout tváře a pozici hlavy pro portrétní fotografii

Portrétní fotografie je skvělý způsob, jak vyjádřit emoce a předat příběh. Nemusíte být profesionální fotograf, abyste mohli pořídit obdivuhodné portréty. Začít se portrétní fotografií může být lehké, pokud víte, jak uchopit tváře a pozici hlavy. Jakmile se naučíte tyto základy, budete připraveni vytvořit vlastní úžasné portréty.

Jak zvládnout portrétní fotografii?

Nejdůležitějším aspektem úspěšné portrétní fotografie je zvládnutí tváří a pozice hlavy. Při focení portrétů je důležité umístit tvářičky a oči do správného úhlu. Pokud máte fotografovanou osobu na přímém pohledu, může se stát, že fotka bude vypadat unaveně nebo hloupě. Proto je důležité, abyste zaměřili svou pozornost na to, jak umístíte tvář, aby se na fotografii lépe vyjádřil emocionální příběh.

Dalším krokem je vybrat pozici hlavy. Pokud fotografujete postavu, která se dívá přímo dopředu, nezapomeňte udělat chvíli pozadu, abyste se ujistili, že fotografovaná osoba drží hlavu přibližně ve stejné výšce jako ramena. To pomůže zajistit, že osoba bude na fotografii vypadat přirozeně a zapadne do pozadí.

Když Tvář Hraje První Strunu

Místo toho, aby jste přímo fotografovali tvář, zvažte možnost zaměřit se na obličejové rysy, které jsou klíčem k přenášení emocí. Na obličeji můžete vytvářet napětí nebo odpočinek pomocí přímého světla. Místo toho, aby jste použili klasickou kompozici, jako je přímý pohled, můžete experimentovat s novými úhly. Například můžete zkusit fotografovat z boku a zaměřit se na oko nebo nos.

Můžete také změnit postoji a vytvářet napětí ve tváři. Například můžete fotografovanou osobu požádat, aby se zaklonil hlavu do strany, což vytvoří napětí mezi obličejem a rameny. Také můžete požádat fotografovanou osobu, aby se usmála, abyste uvolnili obličej.

Portrétní fotografie je skvělým způsobem, jak vyjádřit emoce a přenášet příběh. Vyžaduje to však zvládnutí základů, jako je umístění tváří a pozice hlavy do správného úhlu. Když se naučíte tyto základy, budete připraveni vytvořit vlastní úžasné portréty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení