fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak zvládnout portrétní fotografie s neobvyklými modely

=== INTRO: Mnozí z nás se chtějí naučit portrétní fotografii, ale často se bojí zkoušet to s neobvyklými modely. Není se čeho bát! V tomto článku se podíváme na tipy, jak uspět při portrétní fotografii s neobvyklými modely.

1. Tipy pro úspěšné portrétní focení

Před tím, než budete moct pořídit skvělý portrét s neobvyklým modelem, je třeba se naučit základy úspěšného portrétního focení. Nejdůležitější je získat osvětlení, které dodá fotografii život. Ideální je použít přirozené světlo, ale můžete také použít umělé osvětlení. Dalším zásadním bodem je zvolit správnou hloubku ostrosti – pružný portrétní objektiv vám pomůže s tímto. A nakonec je důležité komunikovat se svým modelem – prohlížejte si své fotografie během focení a upravujte stanoviště, abyste dosáhli perfektního fotografického momentu.

2. Nemusíte mít profesionální modelky!

Je důležité si uvědomit, že nemusíte mít profesionální modelky, abyste dosáhli skvělých portrétních fotografií. Můžete fotografovat své přátele, rodinu nebo dokonce i sám sebe. Nezapomeňte, že tento proces je také o komunikaci. Nejdůležitější je, aby váš subjekt vypadal příjemně a byl uvolněný. Mějte na paměti, že je to pro ně zcela nová zkušenost a přijměte jeho obavy a strachy. Věnujte čas tomu, abyste je uklidnili a připravili je na focení.

=== OUTRO: Nebojte se experimentovat s portrétním focením s neobvyklými modely! Díky správným tipům a komunikaci s modelem můžete dosáhnout skvělých výsledků. Nakonec, portrétní fotografie je o pořízení skvělého snímku, který odráží krásu vašeho modelu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení