fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak získat dokonalé odlesky v očích na portrétní fotografii

Fotografie představuje umění vyjádřit pomocí obrazu. Někdy se nám podaří vystihnout dokonalou myšlenku, lidi, krajinu, okamžik, ať už se jedná o portrét nebo akční fotku. K dosažení dokonalosti je však třeba pozornosti k detailu. V případě portrétu to jsou například odlesky v očích. Naše oči jsou jako zrcadlo duše, a je proto důležité, abyste na portrétní fotografii získali dokonalé odlesky.

Odlesky jako zrcadlo duše

Naše oči mají schopnost odrážet okolní světlo a vytvářet nádherný odlesk. Odlesky v očích jsou často vnímány jako zrcadlo duše dotyčného, a to je důvod, proč fotografové s tak velkou pečlivostí dbají na jejich dokonalost. Zdravé, proudící odlesky v očích dodávají fotografii přirozenost a živost.

Jak na dokonalé odlesky v portrétu

Za prvé, dodržujte zásady základního osvětlení. Pro dokonalý odlesk musíte mít vhodné světlo. Obecně platí, že světlo by mělo dopadat přímo na oči, aby bylo co odrážet. Zároveň je důležité, abyste měli světelný zdroj, který je dostatečně silný, aby stíny v očích byly jemné.

Dalším krokem je nastavení ISO. Ujistěte se, že nastavíte ISO co nejníže, abyste získali ostrý obraz. Příliš vysoká hodnota ISO vám může způsobit nežádoucí šum v obraze.

Posledním krokem je nastavení clony. Obecně platí, že čím nižší číslo clony, tím více světlo prochází. Vyberte si hodnotu clony tak, abyste dosáhli správného kontrastu a jasnosti.

Dokonalé odlesky v očích jsou tím, co dodá fotografii jemnost a živost. Existuje několik technik, které vám pomohou získat dokonalé odlesky v očích na portrétní fotografii. Musíte však být opatrní s nastavením osvětlení, ISO a clony. Kromě toho se můžete také zaměřit na pozadí a zbytek kompozice, abyste docílili dokonalosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení