fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak využít různé objektivy pro různé typy portrétů

Využití různých objektivů je pro fotografy klíčem k dokonalým portrétům. Každý objektiv má své výhody a nevýhody, které je potřeba zvážit při výběru správného objektivu pro různé typy portrétů. Pokud se chcete naučit, jak využít různé objektivy pro různé typy portrétů, čtěte dál.

1. Jak získat portréty za každou cenu

Nejjednodušším způsobem, jak získat portréty za každou cenu, je použít objektiv s univerzálním ohniskovým režimem. To je obvykle pohodlné ohniskové rádiusy, které umožňují fotografům fotografovat širokoúhlé portréty i portréty s hloubkou ostrosti. Tyto univerzální objektivy jsou cenově dostupné a obvykle nabízejí skvělé výsledky.

Dalším způsobem, jak získat portréty za každou cenu, je užít objektivy s teleobjektivy. Ty jsou vhodné pro portréty s velkou hloubkou ostrosti. Kromě toho jsou teleobjektivy skvělé pro portréty, které se nacházejí dále od fotografa.

2. Kombinování objektivů pro nezaplacené portréty

Pro fotografy, kteří se zabývají profesionálním portrétováním, je nejlepší kombinovat objektivy s různými ohniskovými délkami, aby dosáhli různých efektů. Například, jestliže fotograf chce portrét s velkou hloubkou ostrosti, může použít objektiv s teleobjektivy, aby se dostal na požadovanou vzdálenost. Pokud fotograf chce portrét s nízkou hloubkou ostrosti, je třeba využít objektivy s velkým ohniskovým režimem, aby se dosáhl požadovaného efektu.

V závislosti na typu fotografovaného portrétu mohou fotografové také kombinovat různé typy objektivů, aby dosáhli požadovaného efektu. Například, pokud fotograf chce portréty s velmi přirozenou hloubkou ostrosti, může použít objektiv s kratší ohniskovou vzdáleností a objektiv s delší ohniskovou vzdáleností.

Různé objektivy mohou být skvělou cestou, jak získat portréty za každou cenu. Jako fotograf byste měli zvážit výhody a nevýhody jednotlivých objektivů, abyste dosáhli nejlepšího výsledku pro každou situaci. Kromě toho se můžete také dozvědět více o kombinování různých objektivů pro nezaplacené portréty. Buďte kreativní a pusťte se do toho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení