fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit vintage portréty v ateliéru

Vintage portréty jsou stále populární pro jejich půvab a autenticitu. Pokud se rozhodnete pro vytvoření vlastního vintage portrétu v ateliéru, budete potřebovat nejen správnou techniku a zařízení, ale také několik dalších důležitých prvků. Tento článek vám pomůže zjistit, jak začít s vintage portréty v ateliéru a jak vytvořit autentickou atmosféru, která dodá vašim fotografiím nostalgický nádech.

Jak Začít s Vintage Portréty v Ateliéru

V první řadě je třeba zjistit, jaké zařízení a nastavení použít. Nejlepším způsobem je fotografovat pomocí jednoduchého stroje s pevnou ohniskovou vzdáleností. Pokud nemáte k dispozici takový stroj, můžete i nadále fotografovat s moderním digitálním fotoaparátem. Vyhněte se však automatickým režimům a místo toho se pokuste ovládat expozici ručně. Dalším důležitým zařízením je blesk. Použití blesku je pro vytváření vintage portrétů klíčové a výrazně zlepší kontrast mezi tváří a pozadím fotografovaného.

Pro vytvoření autentického vintage portrétu je také důležité zajistit správné nastavení scény. Místo, kde se fotografie pořizuje, by mělo být tmavší a klidnější, což vytvoří více intenzivní atmosféru. Pokud jde o pozadí, nejlepší je použít jednobarevný sádrový plát, který snadno vytvoříte, pokud nemáte k dispozici profesionální zařízení.

Aroma Ateliéru a Vytváření Retro Fotografií

Atmosféra vašeho ateliéru může také přispět ke vytvoření autentického vintage portrétu. Zařízení a nábytek z minulosti, jako jsou například staré křesla, vitríny a lampy, mohou přidat fotografii retro ráz. Dalším způsobem, jak se inspirovat autentickou atmosférou, je stáhnout staré fotografie. Připomeňte si, jaké techniky byly běžné v minulých dobách a jak mohou být použity vašimi současnými portréty.

Nezapomeňte na malé detaily, které mohou vytvořit nostalgickou atmosféru. Například staré šaty nebo náušnice nebo barevná květina přidávají do portrétu autentickou texturu. Použitím starých a vintage prvků v různých polohách můžete dosáhnout skvělých výsledků.

Vintage portréty v ateliéru je skvělý způsob, jak se inspirovat minulostí a zároveň vytvářet něco nového. Při vytváření vintage portrétů v ateliéru je důležité pořídit správnou techniku a zařízení, vytvořit autentickou atmosféru a přidávat prvky z minulosti, které dodají fotografii půvab a autenticitu. Pokud budete postupovat podle výše uvedených tipů, měli byste být schopni vytvořit senzační vintage portréty v ateliéru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení