fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit portrétní snímek s bokeh efektem pomocí hloubky ostrosti

Fotografování portrétů s bokeh efektem může být velmi zábavné a kreativní způsob, jak zdůraznit subjekt snímku. Po vytváření pozadí s rozmazanými pozadími můžete vytvořit snímky s pozoruhodnou atmosférou. My vám ukážeme, jak vytvořit portrétní snímek s bokeh efektem pomocí hloubky ostrosti.

Jak získat portrétní bokeh efekt?

Dobrým způsobem, jak dosáhnout portrétního bokeh efektu, je použít dlouhý ohniskový objektiv. Díky dlouhému ohniskovému vzdálenosti můžete přiblížit objektiv k objektu a subjektu snímku, což také zvyšuje hloubku ostrosti. Pokud používáte objektiv s proměnnou clonou, můžete změnit clonu na nižší hodnotu, čímž snížíte hloubku ostrosti a vytvoříte čistý bokeh efekt.

Dalším způsobem, jak dosáhnout portrétního bokeh efektu, je vystavit snímek. Když snímáte portrét, měli byste se ujistit, že objektiv je nastaven na nejvyšší clonu. To znamená, že vystavením snímku na delší dobu dojde k vyostření pozadí a vytvoření rozmazaného pozadí, což pomůže vytvořit atmosféru portrétu.

Jakou hloubku ostrosti použít?

Hloubka ostrosti je charakteristika, která určuje, kolik prostoru v obraze bude ostřené. Používá se k určení, jak daleko od objektu je obraz ostrý a jak rozmazaný je obraz pozadí. U portrétů byste měli zvolit menší hloubku ostrosti, abyste vytvořili bokeh efekt. Čím menší je hloubka ostrosti, tím více budou pozadí a okolí rozmazané, což bude vyzdvihovat subjekt snímku.

Pokud chcete dosáhnout větší hloubky ostrosti, měli byste se pokusit použít objektiv s pevnou clonou. Pevná clona může mít vliv na hloubku ostrosti obrazu, takže se ujistěte, že používáte objektiv s pevnou clonou při fotografování portrétu s bokeh efektem.

Vytvoření portrétního snímku s bokeh efektem může být skvělým způsobem, jak oživit váš portrét. Klíčem k úspěšnému snímku je správné nastavení hloubky ostrosti a použití objektivu s dlouhým ohniskovým vzdálenostem. Také je důležité věnovat pozornost stínování a vystavení vašeho snímku. Jakmile nastavíte všechny tyto nastavení, užívejte si portrétní fotografie s bokeh efektem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení