fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit portrétní sérii v ateliéru

Kreativní portrétní fotografování v ateliéru vždy znamená zajímavou výzvu. Připravte se na zábavný den práce, ve kterém se budete moci svobodně vyjádřit a vytvořit něco nezapomenutelného. Následující článek vám poskytne všechny potřebné informace, jak vytvořit portrétní fotografickou sérii v ateliéru.

Žádná podobnost není náhodná!

Než začnete s nastavováním ateliéru, je důležité si uvědomit, který styl chcete dosáhnout. Portrétní série by měla odrážet osobnost modelu a měla by být konzistentní. Vyberte si styly, které se nejvíce podobají, například drama, komický nebo ležérní.

Nezapomeňte si také vybrat účesy a oblečení, které budou vyhovovat vašemu stylu. Pokud máte v úmyslu vytvořit sedm snímků, měli byste vybrat sedm odlišných a kreativních vzhledů – bez ohledu na to, zda budete fotografovat ženy nebo muže.

Pokud se chystáte fotografovat více modelů najednou, měli byste mít na paměti, že je důležité, aby byly účesy a oblečení podobné. Jakmile máte vybraný styl, můžete se pustit do nastavování ateliéru.

Z nuly k portrétní fotografické sérii

Jakmile máte všechny věci připravené, můžete začít vytvářet ateliér. Nejprve zvolte základní pozadí. Pro portrétní sérii se obvykle používá černá, bílá nebo šedá pozadí. Může to být obraz, plátno nebo fotografický papír.

Pokud chcete získat zajímavější efekt, můžete vložit do pozadí barevné světlo. Zde můžete mít spoustu zábavy s měnícími se barvami a experimentováním s úhly a intenzitou osvětlení. K dispozici jsou také různé filtry, které můžete použít k dosažení jiného efektu.

Kromě toho můžete použít i různé rekvizity, abyste získali zajímavý vzhled. Rekvizity mohou zahrnovat svícny, záclony, židle, polštáře a další věci. Všechno by mělo být podle vašich představ a stylů, které jste si vybrali.

Portrétní fotografování v ateliéru je velmi zábavná činnost. Při správném užití světla, rekvizit, základního pozadí a správného stylu můžete vytvořit něco velmi kreativního a nezapomenutelného. Vyberte si svůj styl a buďte kreativní!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení