fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit portrétní fotografie s tajemnou atmosférou

Portrétní fotografie je neoddělitelnou součástí každé fotografické sbírky. Kromě přesného zachycení předmětu můžete také vytvořit portrét se skutečně tajemnou atmosférou. Tento článek vám pomůže začít s tvorbou portrétů s tajemnou atmosférou!

Tajemný portrét: Připravte se na kouzlo!

Pokud chcete vytvořit portrét se skutečně magickou atmosférou, je třeba se připravit. Zkontrolujte, zda máte dostatečné zdroje světla, dostatečný objektiv a stativ. Důležité je také nastavení fotoaparátu. Nastavte citlivost ISO, ostrost a vyvážení bílé.

Dalším krokem je vybrat správnou scénu. Je vhodné vybrat si místo s pěknou architekturou, nebo například les. Můžete také vybrat místo, které má v sobě něco tajemného – stará továrna nebo starý hrad. Důležité je, aby se scéna hodila k předmětu portrétu.

Posledním krokem je nastavení. Zvolte správnou hloubku ostrosti a nastavte pozadí tak, aby se hodilo k tónu portrétu. Ujistěte se, že máte správné světelné podmínky.

Začínáme: Vytvořte si kouzelnou atmosféru!

Nyní, když máte všechny tyto věci nastavené, můžete začít fotit. Nezapomeňte se soustředit na vytváření tajemného portrétu. Zkuste vytvořit jasnou a tmavou oblast v portrétu, abyste zdůraznili tajemnou atmosféru.

Využijte nejlepší světelné podmínky. Ideální čas je krátce po západu slunce nebo brzy ráno. V této době jsou obloha a světlo velmi krásné. Také můžete použít jemný tlumený světlo.

Zajistěte, aby byl portrét zachycen dobře. Důležité je nastavit pozici a úhel, ve kterém bude předmět portrétu. Nastavte světelné podmínky tak, aby se dostatečně zachytily detaily v portrétu.

Nakonec se ujistěte, že je portrét kreativní. Zkuste použít jemnou uměleckou techniku nebo přidat jemné detaily, například květiny. Tyto detaily mohou do portrétu vnést jemnost a tajemnou atmosféru.

Portrétní fotografie se tajemnou atmosférou může být skutečnou výzvou. Je důležité, abyste se při tvorbě portrétu soustředili na zachycení správného světla, scény a úhlu, abyste dosáhli skutečně magického výsledku. Doufáme, že tento článek vám pomohl začít s tvorbou pořádně tajemných portrétů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení