fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit portrét s využitím bokeh efektu ve studiu

Vytvořit kouzelný portrét s využitím bokeh efektu ve studiu je jednou z nejúžasnějších věcí, které můžete pro svou fotografii udělat. Tento jedinečný efekt dokáže přidat k vašemu portrétu záblesk pohody a romantiky. V tomto článku se podíváme na to, jak tento efekt udělat ve studiu.

Vytváříme kouzelný porrtét s bokehovým pozadím!

Chcete-li vytvořit nádherný portrét s využitím bokeh efektu ve studiu, měli byste se nejprve rozhodnout o konkrétním pozadí, které chcete použít. Ideální jsou veselé barvy, které dokážou fotografii oživit. Po výběru pozadí můžete začít s přípravou studia. Nejjednodušším způsobem je použít obyčejné bílé pozadí, které je snadno dostupné a jednoduše se s ním manipuluje.

Dalším krokem je použití světel, aby se pozadí začalo rozmazávat. Můžete použít různé typy světel, v závislosti na efektu, který chcete dosáhnout. Nejjednodušším způsobem je použít jedno světlo na pozadí a druhé na tvář subjektu. Světla by měla být různě silná, aby se dosáhlo různých efektů.

Jak využít bokeh efekt ve studiu a vytvořit nádherný portrét?

Abyste dosáhli požadovaného bokeh efektu, musíte použít objektiv s co nejvyšším clonovým číslem. To zajistí, aby se pozadí rozmazalo do číselných hodnot. Pokud je síla clony příliš nízká, budou vaše obrázky příliš ostré.

Dalším krokem je nastavení ISO. Nejlepší je použít co nejnižší hodnotu, abyste získali co nejvíce detailů. Aby se bokehový efekt zdůraznil, je třeba nastavit vyšší expoziční čas.

Posledním krokem je stanovení hloubky ostrosti. Ujistěte se, že hloubka ostrosti je dostatečně malá, aby se pozadí rozmazalo. Pak už jen stačí pořídit fotografii a užívat si úžasný bokeh efekt.

Vytvoření portrétu s využitím bokeh efektu ve studiu je náročná úloha, ale díky správným nastavením a obrazové kompozici může být výsledek nádherný. S tímto nádherným efektem budou vaše fotografie vypadat úžasně a budou se pozornosti všech. Tak co čekáte? Vyzkoušejte to a užijte si kouzelný portrét s bokehovým pozadím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení