fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit portrét s použitím siluet ve studiu

Lidé, kteří milují fotografování, nejsou na tuto činnost jenom pasivní. Jsou také aktivní a snaží se vytvářet umělecké dílo. Fotografování portrétů je jedna z nejúžasnějších činností, které člověk může udělat. Pokud se chcete naučit vytvářet úžasné portréty, je třeba pochopit, jak fungují různé techniky. Tato článek se zaměří na jednu z nejúžasnějších technik – vytváření portrétů s použitím siluet ve studiu.

Jak se zamilovat do vytváření portrétů

Milování portrétů může být klíčem k úspěchu při vytváření skvělých fotografií a vytvoření něčeho krásného. Nejdůležitější je milování fotografie. Musíte se naučit, jaké jsou nejlepší techniky a postupy pro dokonalý portrét. Musíte znát základní pozdravy, kde se fotografovací subjekt má postavit, a jaké máte nástroje k vytváření skvělých portrétů. Kromě toho byste se měli naučit dostatečně fotografovat, abyste dokázali vytvářet portrét, který zachycuje osobu, jaká skutečně je.

Dalším krokem k milování vytváření portrétů je přesné znalosti vašeho fotoaparátu a objektivu – musíte vědět, jakým způsobem fungují a jak je můžete využít k vytváření skvělých portrétů. Také byste se měli naučit, jak pracovat s ostřícími body, expozicí a světlem.

Jak si vyrobit silouetový portrét ve studiu

Silouety jsou skvělým způsobem, jak zvýraznit konturové čáry subjektu. Silouetový portrét, který je vyfocen ve studiu, může být skvělým doplněním vaší série fotografií. Chcete-li si vyrobit silouetový portrét ve studiu, měli byste si nejprve nastavit kompozici, která ukáže vaši postavu. Silouety jsou nejlépe prezentovány na pozadí jasného světla. Pak je nutné nastavit expozici tak, aby obraz nebyl přepálen, ale abyste ještě viděli některé detaily obličeje.

Poté nastavte softbox tak, aby vytvářel odraz, který osvětlí obličej subjektu, aniž byste přepálili pozadí. Zaostřete na oči a pokud je to možné, získáte skvělý portrét. Vyfotografujte několik záběrů z různých úhlů a zkuste rozmazat pozadí, abyste získali více detaily.

Vytváření portrétů s použitím siluet ve studiu je skvělou technikou, která umožňuje fotografům experimentovat s postavou a vytvářet nádherné a dramatické portréty. K vytváření skvělých portrétů je nutné mít správné nastavení a dostatek znalostí o způsobu osvětlení. Všichni milovníci fotografie by měli zkusit vyfotit portrét s použitím siluet ve studiu a získat tak skvělý výsledek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení