fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit měkké a romantické portrétní fotografie

Fotografování měkkých a romantických portrétů může být skvělým způsobem, jak docílit přirozeného a krásného výsledku. Nejen, že mohou být krásné a romantické, ale především můžete dosahovat skvělých výsledků s relativně malým množstvím znalostí a vybavením. Pojďme se podívat, jak vytvořit měkké a romantické portrétní fotografie.

Jak vyrobit měkké portréty pro romantické snímky

Nejlepším způsobem, jak dosáhnout měkkých portrétů, je používat blesk. Místo toho, abyste použili ostrý blesk, který by mohl tváře příliš osvětlit nebo ostro osvětlit, zvážit použití softboxu. Softbox poskytuje příjemné měkké světlo, které zjemní křivky obličeje a dodá jim přirozený vzhled. Pokud nemáte softbox, můžete použít také odraznou desku nebo jiné světelné zdroje, které osvětlí tvář po okraji, což dává světelný průsvit obličeji a značně zjemňuje stíny.

Dalším způsobem, jak získat měkké portréty, je používat často osvětlení ve tvaru kužele. To se obvykle provádí pomocí dvou blesků, jeden blesk směřuje rovně na tvář, zatímco druhý mírně svisí směrem k obličeji. Tento efekt poskytuje přirozený vzhled a zajišťuje, že obličej vypadá měkce.

Použijte ty nejlepší triky pro romantické portréty

K vytvoření skutečně romantického portrétu musíte vyvinout techniky, které na fotografované osobě vyvolají citovou reakci. Jedním z nejlepších způsobů, jak to udělat, je použít netradiční postoje a úhly. Nejen, že to dodá portrétu trochu více rozmanitosti, ale také pomůže fotografované osobě představovat si, jaké to je být požehnán společným okamžikem.

K vytvoření romantického portrétu můžete také použít tzv. "houpací" osvětlení. Tento efekt dosáhnete tím, že k fotografované osobě přidáte další světelný zdroj, který ji osvětlí bokem. To vytváří příjemný pohyb a vyvolává představu, že fotografovaná osoba tančí nebo se vznáší ve vzduchu.

Vytváření měkkých a romantických portrétních fotografií může být skvělý způsob, jak dosáhnout nádherného výsledku. Vyžaduje to trochu experimentování s technikami a světelnými zdroji, ale pokud se do toho dostanete správně, můžete dosahovat úžasných výsledků. Věříme, že teď, když jste se dozvěděli, jak vytvářet měkké a romantické portréty, budete schopni vyrábět úžasné a krásné portréty, které budou vaši přátelé a rodina milovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení