fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit krásné černobílé fotky

Fotografie v černobílém provedení je stálice pro každého fotografa. Má nesmírnou hloubku a velmi úzce spojuje srdce s myslí. Pečlivě zvolené tóny a textury obrazu přispívají ke zvýraznění struktury obrazu a odhalení jeho tajemství. Podíváme-li se do historie, můžeme vidět, že černobílé fotografie byly vždy silnou součástí fotografického umění. Černobílé fotografie mohou mít výraznou sílu, kterou vytváří zdánlivě jednoduchý obraz. V tomto článku se pokusíme shrnout nejdůležitější body, které byste měli mít na paměti, když fotíte černobílé fotografie.

Černobílé magie pro každého!

Pokud se chcete naučit jak vytvořit skutečně krásné černobílé fotografie, musíte se naučit vnímat svět jinak. Musíte se naučit vnímat kontrasty, textury a světla. Musíte se naučit novému způsobu vytváření obrazu, který je zároveň jednoduchý, ale zároveň komplexní.

Nejdůležitější je zvolit správné vyvážení mezi kontrastem a texturou. Pomůže vám to vytvářet zajímavé obrazy, které zaujmou a budou vzbuzovat zájem. Dalším důležitým bodem je prezentace. Černobílé fotografie může být neuvěřitelně krásná, ale pokud nebude správně prezentována, může být snadno ztracena. Musíte si vybrat správný formát nebo typ fotografie, aby se váš obraz mohl dokonale prezentovat.

Jak vytvořit krásné černobílé fotografie?

Než se doopravdy pustíte do fotografování, je dobré zvážit, zda je pro tento záběr černobílé fotografování to pravé. Pokud je tvoje fotka příliš barevná, může být obtížné ji převést na černobílou. Pokud fotografujete krajinu nebo přírodu, černobílá fotografie je skvělý způsob, jak zvýraznit atmosféru a pocity, které jste zachytili. Pokud jde o portréty nebo lidi, černobílá fotografie může přispět k dokonalému zobrazení emocí, které se snažíte vyjádřit.

Už jste určili, co budete fotit? Dalším krokem je vybrat správné vyvážení mezi stíny, kontrasty a texturami. V tomto ohledu můžete použít různé techniky, jako je ladění expozice, použití filtrů nebo použití speciálního software. Kromě toho je důležité, aby obraz byl správně prezentován. K tomu můžete použít různé typy papíru nebo rámečků, abyste mohli dosáhnout požadovaného výsledku.

Černobílé fotografie mohou být skutečnou magií. Stačí se jen naučit, jak je správně vytvářet. Musíte se naučit vnímat kontrasty, textury a světla a používat je k vytvoření zvláštních a nezapomenutelných obrázků. Používejte různé techniky, abyste dosáhli požadovaného výsledku a přemýšlejte o tom, jak nejlepším způsobem prezentovat svůj obraz. Tímto způsobem se můžete pochlubit skutečnou uměleckou fotografií v černobílém provedení!

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak nám napište zde.
Pokud byste si přáli nechat se vyfotit naší fotografkou Ing. Petrou Sýkorovou, tak jí napište zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení