fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit intenzivní portrétní snímek pomocí kontrastů

Portrétní fotografie je oblíbená řešení pro zachycení detailem nabitého výrazu, charakteru či příběhu. Jako fotografové se snažíme získat co nejlepší snímek, a tím, jak využíváme kontrasty, můžeme dosáhnout intenzivního portrétního snímku.

Jak Intenzivní Portrétní Snímek?

Nejdůležitější je mít dobrý pohled na to, co chceme zachytit. Chceme se soustředit na detaily, které vytváří požadovanou kompozici portrétu? Když máme vybráno, je čas si uvědomit, jaké kontrasty se nám hodí do naší scény. Intenzivní portrétní snímek se získá za použití kontrastů jasů. Tím, že nastavíme kontrast mezi světlým a tmavým, můžeme intenzivně ukázat to, co chceme.

Kontrasty jasů pomáhají vytvářet kontrast černobílých odstínů, které mohou být buď matné, nebo lesklé a lze je kombinovat se stupni šedi. Střední šedé odstíny pomáhají strukturovat snímek a vybrat to, co je důležité. Kontrast jasů můžete použít i v barvě – zvýraznit barvy a hrany.

Proč Využít Kontrasty?

Kontrasty jsou velmi silným nástrojem k vyjádření toho, co snímek zobrazuje. Pomáhají nám vyčlenit ty části scény, které jsou klíčové, a odpoutat se od těch, které nejsou tak důležité. Kontrasty nám také pomáhají získat zážitek z portrétu a odhalit odstíny. Když je dobře nastaven, kontrast ukáže silnou stránku portrétu a odhalí všechny detaily.

Kontrasty jsou také velmi účinným způsobem, jak vyjádřit emoce v portrétu. Například kontrasty mezi světlými a tmavými odstíny mohou pomoci vyjádřit radost nebo smutek. Nastavením jasu a kontrastu na správnou hodnotu můžeme získat zajímavější snímky, ve kterých se nám podaří prodat příběh.

Vytváření intenzivního portrétního snímku je jednou z mnoha technik, které fotografové používají k vyjádření svých vize. Správné nastavení kontrastu jasu a kontrastu vám může pomoci dosáhnout intenzivního portrétu a prodat požadovaný příběh. Nezapomeňte experimentovat a využívat kontrasty k vytvoření intenzivního portrétního snímku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení