fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit dramatické portréty pomocí kontrastů

Fotografové často hledají způsob, jak vytvářet dramatické portréty. Jedním z nejúčinnějších způsobů je využití kontrastů. Kontrasty jsou skvělým způsobem, jak podtrhnout hlavní prvky portrétu a zvýšit dramatický účinek obrazu. V tomto článku se podíváme na dva zjednodušené způsoby, jak používat kontrasty k vytváření dramatických portrétů.

Zesílení Dramatičnosti s Kontrasty

Kontrasty jsou užitečné pro zvýšení dramatičnosti portrétu. Pokud například fotografujete portrét v tmavých odstínech, můžete vystoupit ze tmy a použít světelný kontrast. Oblečte svého modela do světlé barvy, aby se odlišoval od okolí a zdůraznit sebe. Nezapomeňte použít také ostré světlo, aby se zvýraz nil obsah portrétu. Když fotografujete tmavé prostředí, můžete použít světlý kontrast k vytvoření dramatického portrétu.

Vytvořením kontrastů mezi záblesky světla a stíny můžete udělat portrét více dramatickým. Když fotografujete portrét ve stínech, nastavte blesk tak, aby se model vyčníval ze stínu. Používejte blesk, abyste osvětlili oči a tvář modelu, abyste získali více živosti.

Příběhy jako obrazy s Kontrasty

Kontrasty jsou také skvělým způsobem, jak vyprávět příběh prostřednictvím portrétu. Například můžete vystoupit z přirozeného prostředí a udělat portrét na pozadí, které vytváří kontrast s modelovou osobou. Můžete nastavit kontrast mezi moderním pozadím a klasickým oblečením svého modelu. Kontrast mezi moderním a starodávným může dodat portrétu zajímavý pohled.

Můžete také vytvořit kontrast mezi modelovou osobou a okolím pomocí barev. To vám umožní, aby se váš model vyčníval z pozadí a byl na fotografii více viditelný. Pokud například fotografujete portrét na žlutém pozadí, oblečte modela do fialového oblečení a vytvářejte kontrast.

Pokud chcete vytvořit dramatické portréty, kontrasty jsou skvělým způsobem, jak toho dosáhnout. Využíváním kontrastů mezi záblesky světla a stíny, pozadím a oblečením modelu, barvami a moderními prvky můžete vytvářet zajímavé a dramatické portréty. Také byste měli zvážit kontrast mezi osvětlením modelu a okolím. S využitím kontrastů se můžete naučit vytvářet úžasné portréty s velkou dramatickou intenzitou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení