fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit dokonalý portrét s minimalizací nežádoucích stínů

Jakmile se rozhodnete vytvořit dokonalý portrét, je důležité postarat se o to, aby byly nežádoucí stíny minimalizovány. Zde jsou některé doporučení, jak vytvořit dokonalý portrét s minimalizací nežádoucích stínů.

1. Jak dosáhnout dokonalosti portrétováním?

Nejdůležitějším krokem při vytváření dokonalého portrétu je získat správné osvětlení. Ať už jde o záření přirozeného světla nebo umělých zdrojů, základem je vybrat osvětlení, které nevytváří nežádoucí stíny. Když fotíte v interiéru, je vhodné použít boční osvětlení. Pokud fotíte venku, měli byste se držet stínu, abyste snížili expozici a vyhnuli se ostrým stínům.

Kromě toho je důležité používat odraznou plochu, jako je například stěna nebo stůl. Odrazná plocha pomáhá zabránit nežádoucím stínům a může také pomoci zajistit, aby osvětlení bylo lépe rozprostřené po celém portrétu.

Dalším krokem, který můžete udělat, je zabránit nežádoucím stínům na samotném modelu. Můžete toho dosáhnout pomocí fotografování proti stínům a použitím objektivu s vyšší clonou. Tím se zabrání nežádoucím stínům na obličeji modelu.

2. Přeměňte nežádoucí stíny ve světlé okamžiky!

Nežádoucí stíny mohou být také přeměněny na světlé okamžiky. Nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je použití reflektoru. Reflektory jsou jednoduché zařízení, které pomáhají odrážet nebo rozptylovat světlo, čímž se eliminují nežádoucí stíny.

Kromě toho lze nežádoucí stíny přeměnit na světlé okamžiky pomocí zrcadel nebo jiných reflektorů. Zrcadla se mohou použít k odrážení přirozeného světla na obličej modelu, čímž se efektivně odstraní nežádoucí stíny.

Pokud se nezdá, že dostatek světla proniká do portrétu, můžete použít světelné filtry, které pomohou s vyvážením světla. Tím lze dosáhnout lepšího osvětlení fotografovaného obličeje i pozadí portrétu.

Ať už jste začátečník nebo zkušený fotograf, vytvoření dokonalého portrétu může být obtížné. Ale s těmito tipy pro minimalizaci nežádoucích stínů můžete dokonale vyzdobit svůj portrét. S trochou praxe a trpělivosti budete brzy vytvářet portréty, na které budete pyšní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení