fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit atmosféru na portrétové fotografii pomocí osvětlení

Portrétová fotografie je skvělým způsobem, jak zachytit výjimečné emoce a příběhy. Ať už se jedná o rodinnou fotografii, nebo profesionální portrét, je důležité vědět, jak vytvářet atmosféru pomocí osvětlení.

Vzdálenosti a úhly: Jak vytvářet atmosféru

Vytváření atmosféry pomocí osvětlení začíná správnými vzdálenostmi mezi objektem a světlem. Když začínáte s portrétovou fotografií, je důležité mít na paměti, že čím blíže je světlo k vašemu objektu, tím více bude portrét intenzivní a drama. Naopak, čím dál je světlo, tím je portrét měkčí a subtilnější. Kromě vzdálenosti je také důležité uvažovat o úhlu, kterým bude světlo dopadat na vaši scénu. Umístěním světla nad objektem vytvoříte lehčí efekt, zatímco umístěním světla pod objektem budete chtít dosáhnout silnějšího osvětlení.

Osvětlení, které vyvolává emoce

Jakmile si vyberete správnou vzdálenost a úhel, je důležité také vybrat správné osvětlení. Osvětlení by mělo být nastaveno tak, aby se do scény dostalo dostatek světla a vyvolalo emoce. Jaké emoce chcete vyvolat, je zcela na vás. Pro doplnění atmosféry se hodí přirozené světlo, zatímco pro dramatičtější scény je vhodnější silné reflektory a světla s kontrastními stíny.

Kombinací správných vzdáleností, úhlů a osvětlení můžete vytvořit atmosféru, která přinese k životu vaše portrétové fotografie. Díky správnému osvětlení můžete vyvolat přesně ty emoce, které chcete, a vytvářet portréty, které jsou plné lásky, radosti a charakteru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení