fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vyfotit skupinovou fotku

Fotografování velkých skupin lidí může být v mnoha situacích obtížné. Správným přístupem však můžete snadno vyfotit skvělou skupinovou fotku, kterou si všichni oblíbí. V tomto článku se podíváme na to, jak vytvořit skupinovou fotku, která bude stát za to.

Fotografování skupin

Jednou z nejdůležitějších věcí při fotografování skupin je předem se domluvit, kde a jak budou lidé stát. Pokud máte k dispozici přírodní pozadí, můžete si vyzkoušet různé uspořádání. Možností je mnoho – lidé mohou stát v řadě, v kruhu, jít od nejnižšího k nejvyššímu nebo ve skupinách. Zvažte, jaké pozadí máte k dispozici a jakou kompozici chcete.

Jak dosáhnout skvělé skupinové fotky

Než začnete fotit, je důležité, abyste si všichni zvykli před objektivem. Poté, co je skupina připravena, můžete začít fotit. Nastavte stativ a vypněte blesk. Pak je čas vyzkoušet různé úhly. To znamená, že se několikrát přemisťujete, abyste nasnímali různé úhly pohledu.

Když máte správné nastavení a pozici, můžete začít objímat širší skupiny lidí. Fotografování skupin s menšími skupinami je dobré začít od nejvnějších a postupně se dostávat ke středu. Také se ujistěte, že nikdo nezůstane stranou, neboť by vaše fotka nemusela být kompletní.

Pokud se chystáte vyfotit skupinovou fotku, je nutné zajistit, aby všichni věděli, kam mají stát. Poté můžete začít experimentovat s různými úhly a skupinami a získat skvělou skupinovou fotku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení