fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vyfotit krajinku v noci

Milujete fotografovat krajinu? Máte rádi překvapení, které přináší fotografování v noci? Přečtěte si náš článek a dozvíte se, jak vyfotit krajinu v noci a ještě si užít zábavu.

Přesně ve tmě!

Než budete fotit krajinu v noci, je třeba si uvědomit, že je třeba využít dostatečnou časovou prodlevu, abyste získali ostré snímky. Můžete toho dosáhnout fotografií s dlouhou expozicí. Při expozicích delších než 30 sekund se doporučuje použít stativ.

Stativ je skvělým pomocníkem na poli noční fotografie. Bude vám sloužit nejen k uchopení fotoaparátu, ale také k zajištění základní expozice. Fotografování s delšími expozicemi vyžaduje také, abyste použili nastavení ISO co nejnižší, abyste dosáhli co nejmenšího šumu.

Dále je třeba vzít v úvahu časový interval mezi jednotlivými fotografiemi. Pokud nefotíte krajinu se západem nebo východem slunce, je vhodné počkat několik minut, abyste získali dokonalý snímek. Fotografování krajiny po západu slunce je skvělou příležitostí pro fotografy, protože může nabídnout unikátní noční efekty.

Navigejte noční krajinu!

Když se jedná o fotografování krajiny v noci, je nejdůležitější věcí najít správný úhel pohledu. Je důležité vybrat správnou lokalitu a dobrou kompozici. Pokud je lokalita jasná, můžete získat skvělé snímky hvězd.

Kromě toho se doporučuje použít blesk, abyste osvětlili scénu. Blesk je třeba nastavit správně tak, aby byly jeho účinky co nejvíce diskrétní. Jas a intenzita, které je dosaženo bleskem, mohou dobře vypadat a dodat snímku unikátní atmosféru.

Kromě toho se také doporučuje používat síťové filtry, abyste mohli dosáhnout lepšího rozlišení obrazu. Netřeba dodávat, že je třeba si užít fotografování, protože je to zážitek, který je třeba si užít.

Fotografování krajiny v noci může být zábavné a zajímavé. Musíte vzít v úvahu nastavení aplikované pri expozicích, stáhnout ISO, použít stativ a blesk a navolit správný úhel pohledu. Takže se nebojte, jděte ven a pořiďte si skvělé noční krajinné fotografie!

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak nám napište zde.
Pokud byste si přáli nechat se vyfotit naší fotografkou Ing. Petrou Sýkorovou, tak jí napište zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení