fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vyfotit efektní zimní fotografie

V zimě může být fotografování neuvěřitelně kouzelné. Když jsou všude okolo sněhové vločky a jejich nádherná záře, můžete snadno pořídit úžasné fotografie. Ať už fotíte s použitím profesionálního vybavení nebo jen mobilem, následující tipy vám pomohou pořídit úžasné zimní fotografie.

Příprava na zimní fotografování

Předtím, než se pustíte do fotografování, je důležité připravit se. Ujistěte se, že máte dostatek baterií, paměťové karty a vhodné oblečení. V zimě je velmi snadné zmrznout, a proto je důležité mít na sobě vhodné oblečení. Pokud je venku velmi chladno, může být užitečné mít i rukavice na ochranu rukou. Je také důležité mít vždy po ruce náhradní oblečení, pokud se vám stane, že během fotografování zmoknete.

Jak vyfotit efektní zimní fotografie

Když je venku nádherná zima, může být velmi efektní nafotit krajinu nebo osobu. Je však důležité vědět, jak správně nastavit svůj fotoaparát. Nejlepší je nastavit clonu na co nejnižší číslo, abyste dosáhli co nejčistšího snímku. Pokud to chcete vyzkoušet, můžete také nastavit rychlost závěrky na delší dobu, takže budete mít více času na focení. Když fotíte zimní krajinu, je důležité vyrovnat světlo. Je to proto, že sníh je velmi odráživým povrchem a může jednoduše přepálit obraz.

Fotografování v zimě může být velmi zajímavé, protože můžete do svých fotografií zahrnout takové prvky, jako jsou sněhové vločky, slunce nebo i mráz. Pokud se tohoto typu fotografování věnujete, je důležité připravit se a dodržovat správné nastavení fotoaparátu a také si ponechat náhradní oblečení. To vše vám pomůže pořídit úžasné zimní fotografie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení