fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak správně nastavit expozici při fotografování při špatném světle?

Fotografování za špatného světla může být výzva, zejména pokud jde o nastavení expozice. Naštěstí se ale dá i při slabém osvětlení dosáhnout kvalitních fotografií, pokud použijete správnou techniku. Čtěte dál a dozvíte se více o tom, jak dosáhnout nejlepších výsledků!

Expozice v šeru? Není problém!

Jedna z nejdůležitějších věcí při fotografování v tmavých podmínkách je zjistit, jak se nastavit expozice. Existuje několik způsobů, jak to udělat, ale první věc, kterou musíte udělat, je změnit nastavení vašeho fotoaparátu na “šer”. To vám umožní exponovat delší čas a tím získat více světla. Dalším způsobem je použití dálkového blesku, což může být skvělý způsob, jak získat dodatečné světlo do tmavých scen.

Jak se vyhnout rozmazané fotce

Dalším důležitým aspektem nastavení expozice je zabránění rozmazané fotce. K tomu můžete použít stativ, který vám umožní fotografovat po delší čas bez pohybu, nebo se můžete rozhodnout použít ostřící bod. Existuje několik různých ostřících bodů, které můžete použít, ale jeden z nejlepších je jednoduchý centrální ostřící bod, který vám umožní snadno zachytit obraz. Vždy je také dobré použít delší expoziční čas, abyste snížili riziko rozmazání.

Takže, i když fotografování v šeru může být výzvou, můžete se naučit správně nastavit expozici a dosáhnout vynikajících výsledků. Takže jděte ven a zkuste to. Použijte své know-how a použijte techniky, které jsme vám tu popsali, a uvidíte, jak se vám povedou skvělé fotografie za špatného světla!

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak nám napište zde.
Pokud byste si přáli nechat se vyfotit naší fotografkou Ing. Petrou Sýkorovou, tak jí napište zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení