fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak se vyrovnat s lesklou pokožkou při portrétní fotografii

V portrétní fotografii se mnohdy setkáváme s problémem lesklé pleti, která vytváří lesklé odlesky ve fotografii. Ať už jsou příčinou lesků mastná pleť, olej nebo jiné odrůdy make-upu, v portrétní fotografii to může znamenat starosti. Naštěstí existují způsoby, jak se s lesklem pleti vyrovnat a tak vytvořit úžasné a přirozené portréty, které si lidé zamilují.

Jak si užít lesklou pokožku s portrétní fotografií

Nejprve byste měli udělat vše pro to, abyste se vyhnuli leskům. Jak? Stačí se ujistit, že fotografovaná osoba má čistou pokožku a žádný silný make-up. Tímto způsobem lze předejít jakýmkoli lesklým odleskům. Také byste měli vybrat správnou dobu dne na fotografování – doporučujeme ráno nebo pozdě odpoledne, protože světlo je méně intenzivní.

Tipy, jak se vyrovnat s lesklem při fotografování

Pokud se však stále setkáváte s lesklými odlesky, je tu několik tipů, jak je odstranit nebo je alespoň minimalizovat. Za prvé, vyhněte se fotografování za silného světla a použijte difuzér, abyste změkčili světlo. Za druhé, použijte osvětlení z boku, abyste zajistili, že se odlesky budou odrážet na fotografii. Za třetí, použijte odraznou desku pro odrážení světla a lepší kontrolu nad lesklem pleti.

Pokud jde o fotografování lesklé pleti, je to vždy o rovnováze. Pokud je to možné, vyhněte se lesklým odleskům, aniž byste museli používat difuzér nebo odraznou desku. Pokud se však stále objevují lesklé odlesky, použijte tyto tipy pro jejich ovládání a minimalizaci. S trochou trpělivosti a úsilí budete schopni vytvořit úžasné portréty s lesklou pletí, které si budete moci pochlubit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení