fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak se přizpůsobit různým tvářím a proporcím při portrétní fotografii

Portrétní fotografie je jeden z nejkrásnějších způsobů, jak zachytit a uchovat vzpomínky. I když je to jednoduché, stále existuje mnoho věcí, které je třeba zvážit – včetně různých tváří a proporcí. Následující článek vám umožní pochopit, jak se správně přizpůsobit a jak oživit portrétní fotografii.

Jak se Správně Přizpůsobit?

Přizpůsobení různým tvářím a proporcím je nezbytným úkolem pro každého portrétního fotografa. První věcí, kterou je třeba udělat, je získat přesný záběr, který zachycuje všechny znaky a detaily, které chcete zachytit. Když fotíte, měli byste vždy používat stativ, abyste se vyhnuli vibracím a nerovnoměrnému rozostření. Pokud fotíte model, zkuste použít širokoúhlé objektivy, abyste se vyhnuli deformaci obrazu.

Dále je třeba věnovat pozornost kompozici obrazu. Je důležité, abyste si uvědomili, jak mohou různé tváře a proporce ovlivnit váš záběr. Například, pokud fotíte štíhlého modelu, můžete se rozhodnout pro vyšší úhel, abyste docílili většího anšlusu a dynamičnosti, která pomůže zvýraznit jeho vzhled. Naopak, pokud fotíte širšího modelu, můžete se rozhodnout pro nižší úhel a získat tak profilový pohled, který pomůže zvýraznit jeho charakteristické rysy.

Posledním krokem je správné nastavení osvětlení. Můžete použít základní světlo a doplňkové světlo, abyste získali správnou kombinaci jasnosti a stínu, která je pro portrétní fotografii tak úžasná. Kromě toho můžete použít i filtry, abyste zvýraznili charakteristické rysy obličeje modelu a získali tak dokonalý portrét.

Jak Oživit Portrétní Fotografii?

Když se naučíte správně přizpůsobit různým tvářím a proporcím, je čas s portrétní fotografií trochu experimentovat. Zde jsou některé způsoby, jak můžete oživit váš portrét:

  • Použijte prvky prostředí: Přidejte do portrétu prvky, které odkazují na okolí, ve kterém se nacházíte, například přírodu nebo městskou zástavbu.

  • Použijte světlo: Použití barevného nebo sekvenčníhosvětla může dokonale oživit váš portrét a získat naprosto fascinující efekty.

  • Vyzkoušejte kreativní techniky: Experimentování s technikami jako je multiple exposure nebo long exposure může být skvělým způsobem, jak vyjádřit svůj kreativní potenciál.

  • Změňte pozadí: Použití jasného a výrazného pozadí může zcela změnit celkové znění portrétu a dodat mu na působivosti.

  • Použijte nástroje: Umělecké nástroje jako jsou malby nebo tužky mohou být skvělým způsobem, jak oživit portrétní fotografii.

Portrétní fotografie je skvělý způsob, jak zachytit a uchovat vzpomínky. Můžete se naučit, jak se správně přizpůsobit různým tvářím a proporcím, abyste dosáhli perfektního portrétu, a poté ho můžete oživit díky kreativním technikám, prvkům prostředí a nástrojům. Když si osvojíte tyto principy, nikdy nebudete mít pochybnosti o tom, jak se postavit k portrétní fotografii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení