fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak pracovat s umělým osvětlením pro portrétní fotografii

Portrétní fotografie je umění vytváření kouzelných obrazů s pomocí světla. Díky technikám, jako je umělé osvětlení, můžete dosáhnout skutečně ohromujících výsledků. Jak můžete použít umělé osvětlení pro portrétní fotografii? Přečtěte si níže uvedený článek a dozvíte se vše, co potřebujete vědět!

Jak vytvářet umělé osvětlení pro portrétní fotografii

Nejdříve si musíte uvědomit, že portrétní fotografie je umění řízení světla. Musíte se postarat o to, abyste dosáhli žádoucího výsledku tím, že správně použijete různé typy umělého osvětlení. Existuje mnoho druhů, od stolní lampy po studio blesky a reflektory. Všechny mohou být použity pro umělé osvětlení portrétu.

Nezapomeňte zvážit tvar, velikost a intenzitu osvětlení. Pokud použijete malou světelnou zónu, můžete dosáhnout zajímavých výsledků, jako je například slábnutí pozadí a důraz na tváře. Pokud použijete více širokých světelných zón, můžete dosáhnout plnějšího a přirozenějšího portrétu.

Také je důležité, abyste si uvědomili, že umělé osvětlení může být na fotografii znát. Budete muset zkontrolovat výsledný obrázek a upravit jej tak, aby osvětlení bylo co nejpřirozenější.

Při focení portrétů – tajemství kouzelného umělého světla

Při focení portrétů musíte vědět, jak na tajemství kouzelného umělého osvětlení. Je to o vytváření atmosféry, která bude vyhovovat vaší kreativitě. Můžete použít různé typy osvětlení, abyste vytvořili zajímavé obrazy.

Například, pokud chcete vytvořit sofistikovaný, dramatický portrét, můžete použít tzv. „hvězdné nebe“. To je technika, která se používá k vytváření efektu jasných, rozptýlených světelných bodů na pozadí. Můžete také použít techniku s názvem „Rembrandtovo osvětlení“, která vytvoří zajímavé záblesky a stíny v tváři vašeho modelu.

Nezapomínejte, že při focení portrétů s umělým osvětlením je důležité použít správnou expozici a správné vyvážení bílé. To znamená, že musíte pracovat s různými expozičními časy a teplotami bílé. K tomu vám mohou pomoci fotografické vyzařovače a filtry.

V tomto článku jsme se podívali na to, jak pracovat s umělým osvětlením pro portrétní fotografii. Uvědomte si, že je třeba zvážit různé typy osvětlení, stejně jako jeho tvar, velikost a intenzitu. Budete také muset vyvážit expozici a teplotu bílé, abyste dosáhli nejlepších výsledků. S dostatkem praxe s umělým osvětlením můžete vytvořit kouzelné portréty, které budou okouzlovat svět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení