fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak pracovat s různými typy světla pro portrétní fotografii v interiéru

Portrétní fotografie v interiéru může být pro fotografa velmi obtížná. Neustálé zásahy světla, které je třeba koordinovat s ubývajícím dnem, mohou být pro fotografa ohromující. I přesto jsou některé způsoby, jak fotografovat ve tmě, a jak využívat přirozené i umělé světlo, které může vytvořit odlišné a poutavé fotografie. Tento článek vám pomůže porozumět tomu, jak pracovat s různými typy světla pro portrétní fotografii v interiéru.

Zůstaňme ve tmě!

V některých případech je dobré úplně vyhnout se jakémukoli světlu. Jediný světelný zdroj, který můžete použít pro portrétní fotografii v interiéru, je přirozené světlo vašeho okna. Použitím pohyblivých závěsů nebo rolet můžete vytvářet různé druhy odstínů pro vaše portréty. Tento proces je velmi jednoduchý a nevyžaduje žádné další světlo. Také vytváří jemný, přirozený odstín, který vypadá velmi přirozeně a sytě.

Kromě toho, když je příliš mnoho světla, můžete použít vyvážení bílé. Tímto způsobem můžete snížit množství světla, aby se fotografie nerozptýlila. Vyvážení bílé se používá k regulaci intenzity světla a jeho barev, aby byly fotografie konzistentní a realistické.

Těšíme se, až bude svítit!

Někdy je potřeba opravdu dobré umělé světlo pro portréty v interiéru. Nejdůležitějšími typy světla pro tyto účely jsou reflektory, blesky a LED světla. Reflektory jsou lampy, které se používají k rozptýlení světla, aby se dosáhlo jemnějšího odstínu. Je důležité, abyste si uvědomili, že reflektory mohou být velmi horké, takže je třeba je používat s dostatečnou opatrností.

Blesky jsou druh světla, který se používá k dosvícení fotografií. Aby to fungovalo, musí být blesk zapnutý a nastavený na stejnou úroveň intenzity jako přirozené světlo. Zatímco blesky by měly být použity s opatrností, mohou poskytnout velmi silnou intenzitu světla pro vaše fotografie.

LED světla jsou dalším typem světla, které se často používá pro portrétní fotografii. Tyto světla jsou kompaktní a poskytují jemné, hladké světlo. Mají tendenci být méně teplé než jiné typy světel, což je výhodné pro fotografování portrétů v interiéru.

Sám fotograf musí rozhodnout, jaké typy světla jsou pro portrétní fotografii v interiéru nejvhodnější. To závisí na tom, jak má fotograf v úmyslu vytvořit fotografii. Ať už se rozhodnete využít přirozené světlo, vyvážení bílé, reflektory, blesky nebo LED světla, můžete vytvořit nezapomenutelné portréty, které vyčnívají mezi ostatními.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení