fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak pracovat s odrazovými deskami pro portréty v ateliéru

Fotografování portrétů v ateliéru je skvělý způsob, jak vyjádřit uměleckou představivost a dokonale zachycovat své modely. Práce s odrazovými deskami umožňuje dosáhnout různých efektů, které nejen zdůrazní krásu fotografované osoby, ale také zkrášlí vaše fotografie. Pojďme si říct více o tom, jak pracovat s odrazovými deskami pro portréty v ateliéru.

Vyhraďte si čas pro odrazové desky

Pokud chcete vytvářet své fotografie s odrazovými deskami, je důležité vyhradit si dostatek času. Vyhrazení času je nezbytné, protože odrazové desky vyžadují přesnost a úsilí. Může to být časově náročné, ale výsledek stojí za to. Než začnete fotit, zajistěte si, že máte odrazové desky ve správné pozici a že jsou vyvážené tak, aby vyhovovaly vašemu nastavení.

Jak pracovat s odrazovými deskami pro portréty

Fotografování s odrazovými deskami vyžaduje schopnost experimentovat s osvětlením a zrcadly. Nejprve zkontrolujte umístění odrazových desek a zkuste změnit umístění zrcadel, abyste získali úplně jiný efekt. Zkuste se zaměřit na osvětlení, které doprovází modely. Při fotografování portrétů v ateliéru je důležité, aby fotograf věděl, jakého efektu chce dosáhnout.

Pokud je váš model příliš blízko odrazových desek, můžete skončit s příliš ostrými nebo reflexními efekty. Na druhou stranu, pokud je model dostatečně daleko, budete moci dosáhnout rozptýleného osvětlení, které zvýrazní krásu portrétu. Můžete také použít kombinaci odrazových desek a akcentovat zdroje světla ze stran, abyste dosáhli požadovaného efektu.

Práce s odrazovými deskami v ateliéru je skvělý způsob, jak dosáhnout vynikajícího portrétu. Je důležité vyhradit si dostatek času a experimentovat s umístěním toho, co vám pomůže vytvořit požadovaný efekt. Používejte svou kreativitu a zkuste experimentovat s jinými druhy osvětlení, abyste dosáhli požadovaných výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení