fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak pracovat s modely pro dosažení požadovaného výrazu na tváři v portrétní fotografii

Ať už fotíte novomanžele, malé děti nebo zralou matku, mít na fotografiích přirozený výraz tváře je klíčové pro dokonalou portrétní fotografii. V této krátké příručce poradíme, jak pracovat s modely pro dosažení požadovaného výrazu na tváři v portrétní fotografii.

Jak dosáhnout perfektního výrazu tváře?

K dosáhnutí přirozeného výrazu tváře je nejlepší zůstat v přímém kontaktu s modelem a mluvit s nimi. Díky tomu se můžete ujistit, že mají přesný obraz o tom, co očekáváte po nich. Při fotografování se nám může stát, že se model začne zaobírat a ztratí se v myšlenkách; v takovém případě je vhodné je zase znovu upoutat. Může se stát, že model potřebuje podporu, aby se cítil v pohodě.

Jsou situace, kdy je nejlepší nechat modela pracovat sám. Nechat jim přemýšlet o něčem, co je v tu chvíli může bavit. To je dobrý způsob, jak motivovat modela k tomu, aby vyjádřil nějaký přirozený výraz.

Konečně, pokud se věnujete pozváncím portrétní fotografii, je dobré pořádat workshopy, kde mohou modely procvičit své dovednosti a získat více sebedůvěry.

Jaký výraz portrétní fotografii dodá ten správný šmrnc?

Když chcete dosáhnout požadovaný výraz tváře v portrétní fotografii, je nejlepší vytvářet různé situace, ve kterých se může model cítit pohodlně. Ujistěte se, že máte po ruce spoustu nápadů, které můžete využít k vytváření různých výrazů.

V závislosti na záměru vaší fotografie a na modelu, který fotografujete, byste měli vybírat různé druhy osvětlení a úhly pro vytváření emoce. Nezapomeňte také používat doplňky, jako jsou šátky nebo klobouky, které mohou přidat na výrazu.

Oblečení, které modele noší, může hrát velkou roli při vytváření požadovaného výrazu tváře. Proto je třeba přísně sledovat, aby byl model vybaven správným oblečením.

Díky dodržování těchto kroků byste měli být schopni dosáhnout přirozeného, pozitivního výrazu tváře v portrétní fotografii. Budete-li se snažit pracovat s modely a využívat různé techniky, budete schopni vytvořit požadovaný výraz tváře a přispět k úspěchu vaší portrétní fotografie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení