fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak pracovat s hloubkou ostrosti pro portrétní fotografii v ateliéru

Ateliérová portrétní fotografie je jednou z nejžádanějších uměleckých fotografických technik. Nízké světelné podmínky a kontrola nad prostředím umožňují fotografům dosáhnout vynikajícího vizuálního efektu. Náročné je však určit hloubku ostrosti, abyste dosáhli perfektních portrétů. Porozuměním principu hloubky ostrosti a jeho práci ve studiu vám pomůže získat takové fotografie, které si zasloužíte.

Jak získat perfektní ostrost u ateliérových portrétů?

Hloubka ostrosti se odkazuje na oblast vzdálenosti od objektivu, která je ostrá. K dosažení dokonalých ateliérových portrétů potřebujete ostrost přední části a očí modelu. K tomu je třeba volit správnou hloubku ostrosti s ohledem na vzdálenost objektivu od modelu, velikost objektivu, uzávěrku a hodnotu clony. Nejlepším způsobem, jak získat skvělou ostrost, je použít dlouhou hloubku ostrosti. Toto se dělá pomocí velkého objektivu, malé clony a nízké uzávěrky. Čím menší je clona, tím více světla prochází objektivem a tím je hloubka ostrosti delší. Volbou velkého objektivu budete mít také větší hloubku ostrosti.

Jak mít kontrolu nad hloubkou ostrosti?

Dalším užitečným tipem pro práci s hloubkou ostrosti je pořízení záběru z různých vzdáleností. Také byste měli myslet na to, že pokud potřebujete dostat do fotografie více detailů, je nejlepší přijít blíž k modelu a použít kratší hloubku ostrosti. V takových situacích je nutné použít kratší clonu a uzávěrku, abyste získali větší ostrost obličeje a očí. Pokud chcete získat hlubší pohled, můžete použít uzávěrku mezi F8 a F16 a clonu mezi F11 a F32. To vám umožní získat hlubší pohled bez ztráty ostrosti.

Hloubka ostrosti je pro perfektní ateliérové portréty velmi důležitá. Můžete vybrat různé objektivy a clony, abyste dosáhli žádoucího efektu. Důležitou věcí je získat záběr z různých vzdáleností a používat uzávěrku mezi F8 a F16 a clonu mezi F11 a F32, abyste získali hlubší pohled. To vám pomůže získat skvělé ateliérové portréty, které si zasloužíte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení