fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak používat studiové osvětlení pro tvorbu portrétů s efektem kouře

Kouřový efekt je skvělým způsobem, jak se odlišit od ostatních fotografií. Je to také skvělý způsob, jak vytvořit vzhled, který je temný a tajemný. Naštěstí, použití studiového osvětlení k vytvoření efektu kouře není těžké. Tento článek se zaměří na to, jak použít studiové osvětlení pro tvorbu portrétů s efektem kouře.

1. Příprava na tvorbu portrétů s kouřovým efektem

Než začnete, je důležité si uvědomit, že tvorba kouřových portrétů bude vyžadovat velkou dávku kreativity. Musíte se ujistit, že máte všechny potřebné nástroje a materiály, které budete potřebovat, abyste dosáhli požadovaného efektu.

Nejprve budete muset získat plynovou lampu, kterou můžete použít k vytváření kouře. Poté musíte zajistit, abyste měli k dispozici dostatečný počet studiových světel, abyste mohli osvětlit model. Ideálně byste měli mít alespoň dvě speciální reflektory, abyste mohli dosáhnout požadovaného efektu.

2. Jak použít studiové osvětlení k dosažení požadovaného efektu

První věc, kterou musíte udělat, je umístit model do středu místnosti. Poté je důležité nastavit světla tak, aby osvětlili model a zároveň vytvořili temné pozadí. Poté můžete začít vytvářet kouřový efekt. Nejprve zapalte plynovou lampu a nechte kouř proudit do prostoru.

Poté použijte dvě reflektory k tomu, abyste osvětlili kouř. Studiová světla můžete pohybovat tak, abyste dosáhli efektu, který hledáte. Tím, že budete měnit pozici světel a pohybujete je kolem modelu, můžete dosáhnout požadovaného efektu.

3.

Je důležité, abyste se ujistili, že používáte správnou techniku. Fotografování kouřových portrétů je vysoce specializovanou technikou. Budete chtít použít nižší hodnoty ISO a delší časy expozice. Tyto nastavení vám pomohou vytvořit výraznější obrazy s větší kontrastem.

Použití plynových lamp a studiového osvětlení je skvělý způsob, jak dosáhnout vynikajícího efektu kouře. Nezapomeňte ale, že je to proces, který bude vyžadovat spoustu zkoušení a experimentování. Trpělivost a praxe jsou klíčové, abyste dosáhli požadovaného výsledku.

Vytváření kouřových portrétů s použitím studiového osvětlení je skvělý způsob, jak vytvořit vzhled, který je temný a tajemný. Je to proces, který vyžaduje kreativitu a trpělivost, ale ve finále můžete dosáhnout požadovaného efektu. S dostatečným množstvím praxe a zkoušením můžete dosáhnout vynikajících výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení