fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak používat softboxy pro portréty ve studiu

Portréty ve studiu jsou skvělým způsobem, jak zachytit osobnosti, které fotografujete. Pomocí odpovídajícího osvětlení můžete vytvořit působivé fotografie, kde subjekt vynikne. Softboxy jsou skvělým nástrojem pro dosahování klasických portrétních efektů ve studiu. V tomto článku se dozvíte, jak správně nastavit softboxy pro portréty ve studiu.

Jak nasvítit tvář s softboxy

Softboxy se používají k nasvícení obličejů a těl a mohou být umístěny různými způsoby, aby se dosáhlo požadovaného efektu. Nejčastěji je můžete nastavit po stranách v takové výšce, aby osvětlovaly subjekt ve světlejších a měkčích tónech. Tím se dosáhne světlého a svěžího portrétu. Softboxy lze také nastavit nad a pod subjektem, čímž se získá tmavší a dramatičtější efekt.

Kromě samotného umístění softboxů je třeba vzít v úvahu také jejich velikost. Na menší portrétní fotografie se obvykle používají menší softboxy, naopak na velké portréty by se měly používat větší softboxy. Abyste dosáhli požadovaného efektu, je třeba zvolit správnou velikost pro svou scénu.

Pokud chcete získat více kontrastu, můžete nastavit softboxy tak, aby svítily na protilehlé strany subjektu. To umožní vytvoření silnějšího kontrastu mezi světlem a tmou. Chcete-li dosáhnout měkkého osvětlení, doporučuje se použít co největší softbox.

Užijte si perfektní portrét ve studiu

Softboxy jsou nezbytnou součástí fotografování portrétu ve studiu. Díky nim můžete dosáhnout skvělých výsledků a vytvořit vynikající portréty, které dokreslí všechny nuancy subjektu.

Zde jsou některé tipy pro dosahování nejlepších výsledků:

  • Kombinujte různé velikosti softboxů pro dokonalé osvětlení.
  • Ujistěte se, že jsou umístěny ve správné výšce a na správné straně.
  • Vyzkoušejte různé způsoby nasvícení, abyste zjistili, který se vám nejvíce líbí.

Díky nastavení softboxů ve správném směru a velikosti můžete dosáhnout skvělých výsledků ve studiu. Fotografování portrétů ve studiu s použitím softboxů je skvělým způsobem, jak získat kvalitní portrétní fotografie.

Softboxy jsou skvělým nástrojem pro dosáhnutí požadovaného portrétního efektu ve studiu. S jejich pomocí můžete vytvářet skvělé portréty, které představují subjekt ve světlejším a měkčím tónu. Je důležité vybrat správnou velikost softboxů a umístit je ve správné výšce a na správné straně. Pokud budete postupovat podle výše uvedených rad, určitě dosáhnete skvělých výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení