fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak používat rychlé expoziční kompenzace

Rychlá expoziční kompenzace (Exposure Compensation) je technika fotografování, která umožňuje fotografovi rychle změnit hodnotu expozice fotografie při fotografování. Tato technika se používá mnoha způsoby, například k dosažení lepšího odstínu v obraze nebo k ořezání šumu. Tento článek vysvětlí, co je to rychlá expoziční kompenzace a jak ji používat.

Co je rychlé expoziční kompenzace

Rychlá expoziční kompenzace je technika, která umožňuje fotografovi rychle změnit hodnotu expozice fotografie. Existují dva způsoby, jak použít expoziční kompenzaci: automatickou expoziční kompenzaci (AEC) a manuální expoziční kompenzaci (EC).

Automatická expoziční kompenzace (AEC) je proces, při kterém aparát automaticky vyhodnotí scénu a na základě toho nastaví hodnotu expozice. AEC se často používá pro zajištění, že fotografie bude mít správnou expozici.

Manuální expoziční kompenzace (EC) je proces, při kterém fotograf nastaví hodnotu expozice manuálně pomocí ovládacího prvku aparátu. EC se často používá pro dosažení lepšího odstínu v obraze nebo k ořezání šumu.

Jak rychlé expoziční kompenzace používat

K použití rychlé expoziční kompenzace je nutné znát některé základy fotografování. Nejdůležitější je pochopit, co je expoziční kompenzace a jak ji lze použít.

AEC lze použít k dosažení správné expozice snímku. Nejdříve je nutné vybrat hodnotu expozice, která se použije. Poté stačí použít ovládací prvek aparátu k nastavení hodnoty expozice.

EC lze použít k dosažení lepšího odstínu v obraze nebo k ořezání šumu. Nejdříve je nutné vybrat hodnotu expozice, která se použije. Poté lze použít ovládací prvek aparátu k nastavení hodnoty expozice.

Rychlá expoziční kompenzace je technika, která umožňuje rychlé změnit hodnotu expozice fotografie. Existují dva způsoby, jak lze expoziční kompenzaci použít: automatickou expoziční kompenzaci (AEC) a manuální expoziční kompenzaci (EC). Fotograf, který chce využít výhody této techniky, by měl pochopit, jak ji použít, aby dosáhl nejlepších výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení