fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak použít závoje a další rekvizity pro vytvoření zajímavých portrétů v ateliéru

Vytváření portrétů v ateliéru může být zábavné a užitečné. Závoje a rekvizity jsou skvělým způsobem, jak vylepšit vaši fotografii a vytvářet zajímavé a kreativní portréty. Čtěte dál a dozvíte se, jak si vytvořit závojové studio a jak zvýraznit portrét s rekvizitami.

Jak si vyrobit závojové studio?

Stát se profesionálním fotografem neznamená, že potřebujete velký drahý ateliér. Závojové studio je snadno vyrobitelné a dostupné. Nejdříve si vezměte tři stojanové svítilny a dvě kulaté nebo obdélníkové bílé plachty. Jedna plachta se vyvěší po obou stranách svítilen vytvářející závoj. Poslední plachta se umístí na zadní straně modelu pro zvýraznění závoje. K závoji můžete přidat i další rekvizity, jako je například hudební nástroj nebo květiny.

Další způsob, jak vytvořit závojové studio, je použít stěnu vyplněnou dlouhými bílými závěsy. Závěsy můžou být umístěny kolem modelu nebo v různých směrech. Můžete také použít bílé plátno, abyste docílili požadovaného efektu.

Jak vymazlit portrét s rekvizitami?

Pokud chcete zvýraznit portrét s rekvizitami, můžete použít kombinaci závojů a různých objektů. Například můžete použít bílé závěsy s různými barvami a texturami za model. Dalšími rekvizitami, které lze použít, jsou například hudební nástroje, květiny a další objekty. Můžete také použít doplňkové světlo, abyste docílili požadovaného efektu.

Kromě použití rekvizit můžete také zvýraznit portrét nastavením správného fotografického pozadí. Fotografické pozadí by mělo být jednoduché a kultivované, aby se zabránilo přehlcení a znepokojivým pozadím. Můžete také použít různé odstíny, abyste na fotografii vytvořili přitažlivější vzhled.

Vytvoření závojového studia a použití rekvizit může vytvořit zajímavé a kreativní portréty. Použitím doplňkového světla a správného fotografického pozadí můžete portrét zvýraznit ještě více. Jakmile se naučíte vytvářet závojové studio a používat rekvizity, nemusíte zbytečně investovat do velkých ateliérů. Naučte se a objevte, jak vytvářet skvělé portréty ve svém vlastním ateliéru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení