fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak použít světelné efekty pro vytvoření neobvyklých portrétů v ateliéru

Vytváření unikátních portrétů může být v ateliéru výzvou. Zdá se, že všem portraitům chybí tolik detailů, že jsou ztraceny ve stejném kontextu. Použití světelných efektů v ateliéru je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak vytvářet neobvyklé portréty, které vyniknou z davu. Pojďme se naučit, jak to udělat!

Vytváření neobvyklých portrétů v ateliéru s pomocí světelných efektů

Nejprve je důležité pochopit, jak se světlo odráží a lomí o objekt, který fotografujeme. Použitím různých světelných zdrojů, od různých úhlů můžete získat zajímavé efekty. Například můžete vytvořit silně kontrastní portrét, kde části obrazu jsou obklopeny tmou, zatímco jiné jsou vystaveny světlu. To může zvýraznit výraznější tváře a odlišit je od pozadí.

Dalším skvělým způsobem, jak využít světelné efekty v ateliéru, je použití více světelných zdrojů, například v kombinaci s barevnými filtry. Tyto efekty vám umožňují snadno vytvořit neobvyklé portréty, které jsou plné barev, kontrastu a vizuálního zajímavosti. Kombinací různých barev a úhlů můžete vytvořit zcela nový zážitek a vytvořit něco, co nikdo jiný nemá.

Prozkoumejte světlo, abyste vytvořili zajímavé portrétní fotografie

Při tvorbě neobvyklých portrétů v ateliéru je důležité být kreativní při zkoumání světla. Experimentování s různými blyštivými efekty a jejich vzájemnou interakcí může přinést úžasné výsledky. Toto je skvělý způsob, jak dostat to nejlepší z modelu a zároveň neobvyklou portrétní fotografii, která se bude odlišovat.

Můžete také použít různé odrazné materiály, jako jsou například stříbrné nebo zlaté plátno, které můžete umístit na zadní straně modelu a vytvářet zářivé portréty. To dokáže doslova přinést model k životu! Kromě toho můžete také použít světlo z různých úhlů, abyste dosáhli příjemného efektu, který bude mít dojem, jako byste fotografovali ve venkovním prostředí.

Použití světelných efektů v ateliéru je skvělý způsob, jak dostat maximum z portrétů. Jedinou věcí, kterou je třeba si pamatovat, je experimentovat tak, abyste získali ty nejlepší výsledky. Použitím různých světelných zdrojů, barevných filtrů a odrazných materiálů můžete vytvořit neobvyklé portréty, které budou opravdu vynikat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení