fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak použít stín k vytvoření zajímavého portrétu v ateliéru

Když se řekne portrétování, většina lidí si představí fotografování na otevřeném prostranství s přirozeným osvětlením. Ale ateliér nabízí fotografům mnohem víc – díky většímu kontrolu nad osvětlením mohou vytvořit zajímavé a kreativní portréty pomocí fantazie a stínů. Pokud se chystáte experimentovat s portrétní fotografií v ateliéru, pojďme se podívat, jak můžete využít stíny pro vytvoření zajímavého portrétu.

1. Kreativní portréty se stíny v ateliéru

Stíny jsou nezbytnou součástí portrétního osvětlení, ať už se fotografuje venku nebo v ateliéru. V kontrolovaném prostředí ateliéru je snadný způsob, jak vytvořit zajímavý portrét, zejména s pomocí doplňkového osvětlení. Stíny jsou neocenitelné pro vytváření dramatického portrétu s efektem aktuálního trendu. Můžete využít stíny pro zvýraznění nebo ztmavení kontrastu a vymezit obrysy a tvar postavy.

V ateliéru můžete použít různé typy světel a stínů pro vytváření jedinečných a kreativních portrétů. Například použití umělého světla v kombinaci se stínem může pomoci vytvořit zajímavé kontrasty mezi jemnými a ostrými prvky portrétu. Mohou také být využity k vytváření odlišných textur a kompozic, které mohou přispět k dramatičnosti portrétu.

2. Jak na to?

Pokud se chystáte vytvořit kreativní portrét s použitím stínů v ateliéru, prvním krokem je nastavení osvětlení. Použitím různých typů světel můžete dosáhnout různých efektů a zajímavých kontrastů ve vašem portrétu. S různými zdroji světla a různými úhly můžete dosáhnout různých stínových efektů.

Dalším krokem je zvažování různých polohy a úhlů pro vaší postavu. Nejenže se vám otevírá široká škála možností pro kreativní portrét, ale můžete také pracovat s různými stíny, které vznikají kombinací polohy a pozadí.

Poslední krok je experimentování s různými nastaveními a zvažování různých stínových efektů. Pro portrétování je nejdůležitější zachování kontrastu a zdůraznění těch nejzajímavějších částí postavy.

S využitím stínů v ateliéru můžete vytvořit zajímavou a kreativní portrétní fotografii. Použitím různých typů osvětlení, úhlů a pozic můžete dosáhnout dramatických stínových efektů, které dodají vašemu portrétu novou dimenzi. Stačí jen trochu trpělivosti, kreativity a kontroly nad osvětlením, abyste dosáhli zajímavého a unikátního portrétu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení