fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak měřit expozici pro různé typy scén

Měření expozice je klíčovým prvkem pro úspěšné fotografování. Existuje mnoho způsobů, jak toho dosáhnout, včetně různých scén. Tento článek se zaměří na způsoby, jak měřit expozici pro různé typy scén.

Jak měřit expozici

Expozice je množství světla, které fotoaparát používá pro expozici obrazu. Existují různé metody a zařízení, která mohou být použita k měření expozice. Nejčastěji se používá stupnice či vyvážení bílé, počítačový software a expoziční metr. Přesnost měření expozice se liší v závislosti na typu scény.

Pro různé typy scén

Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou fotograf musí udělat před začátkem fotografování, je správné měření expozice. Pro jednoduchou scénu je možné použít stupnici či vyvážení bílé, ale pro složitější scény je třeba použít expoziční metr. U exteriérových scén, například při fotografování v zahradě, je třeba měřit expozici pro každou scénu samostatně, aby se dosáhlo opravdu dobrých výsledků. Pro interiérové scény je třeba použít měření expozice pomocí expozičního metru, protože zde hraje velkou roli odraz světla.

Pro správné měření expozice je rozhodující pochopit druh scény, kterou fotografujete. Potom musíte nastavit DSLR příslušnou expozici.

Měření expozice je velmi důležitou součástí fotografování a může přispět k dosáhnutí skvělých výsledků. Proto je nutné se naučit, jak měřit expozici pro různé typy scén. Přesnost měření expozice se liší v závislosti na typu scény a je třeba použít odpovídající postupy pro správné nastavení expozice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení