fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak fotografovat zvířata v divočině

Fotografování divokých zvířat je vzrušující a neuvěřitelné dobrodružství. V divočině je to však trochu jiné, než fotografovat v zoologické zahradě. Abyste mohli fotografovat zvířata v divočině, musíte být dostatečně připravení.

1. Pre-fotografování v divočině

Před tím, než se vydáte do divočiny, musíte připravit několik věcí. Nejdůležitější je získat povolení k fotografování. Často je to zdarma, ale v některých případech bude vyžadovat nějaké poplatky.

Další věcí, kterou musíte udělat, je seznámit se s místem a jeho biologickou rozmanitostí. Udělejte si čas poznat místo, abyste věděli, co můžete očekávat. Zjistěte si, jakou faunu místo obývá.

Je důležité si prohlédnout i počasí. Pokud se počasí během vašeho pobytu zhorší, budete muset upravit plány. Pokud je to možné, je lepší vybrat si čas mezi poledním a západem slunce, protože to je obvykle nejlepší doba pro fotografování.

2. Jak fotografovat zvířata v divočině

Až budete na místě, buďte diskrétní a neohrožujte okolní zvířata. Předtím, než začnete fotografovat, nechte zvířata napřed, aby si zvykla na vaši přítomnost.

Když se již budete fotografovat, nezapomínejte na vhodné pozadí. Pokud je to možné, vyhýbejte se fotografování ve znečištěných oblastech. Místo toho se snažte vybrat si přirozené pozadí, které zvýrazní vaši fotografii.

Další věcí, kterou je třeba zvážit, je vzdálenost mezi vámi a zvířaty. Pokud je příliš blízko, budou se moci vyplašit. Nezapomeňte, že hlavním cílem je pořídit krásnou fotografii bez toho, abyste způsobili zbytečnou újmu.

Ujistěte se, že máte kvalitní fotoaparát a správné objektivy. Nejlépe je zvolit fotoaparát, který bude odolný vůči povětrnostním podmínkám.

Fotografování divokých zvířat v divočině může být obtížné, ale stojí za to. Když se připravíte a získáte potřebné informace, budete mít tu nejlepší možnou šanci pořídit nádhernou fotografii.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení