fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak fotografovat portréty ve studiu s neobvyklými výrazovými projevy

Portrétní fotografie vyžadují mnohem více úsilí než jen se postavit, nastavit foťák a pořídit snímek. Neobvyklé výrazové projevy se mohou stát kreativním zdrojem inspirace pro portrétní fotografii v ateliéru. Čtěte dále a dozvíte se, jak můžete dosáhnout neobvyklých a kreativních portrétů ve studiu!

1. Jak dosáhnout neobvyklých portrétů?

Fotografování portrétů ve studiu představuje více možností pro kreativitu, než kdybyste fotografovali venku. Základem portrétu je samozřejmě správné nasvícení, ale nezapomeňte, že výraz tváře vašeho modele je pro portrét stejně důležitý. Pro dosáhnutí neobvyklých portrétů je důležité pořídit více snímků různých výrazů. Můžete zkusit experimentovat s různými úhly a experimentovat s různými druhy světla.

Můžete také vyzkoušet kombinaci různých technik nasvícení. Zkuste použít přímé a nepřímé osvětlení a přidejte další světla a reflektory pro více odstínů. Můžete také použít dvě různé barvy světla a kombinovat je pro neobvyklé a kreativní výsledky.

Nezapomeňte, že když fotografujete ve studiu, máte možnost přidat další prvky, jako pozadí, nábytek a dekorace. V tomto případě můžete přidat nádech hloubky do vašeho portrétu pomocí zajímavého pozadí nebo předmětů.

2. Výrazové projevy jako kreativní inspirace

Neobvyklé výrazové projevy mohou být skvělým zdrojem inspirace pro portrétní fotografii. Můžete požádat model o to, aby se usmíval, křenil a předstíral emoce, jako je smutek nebo strach. Můžete také vyzkoušet požádat model, aby udělal něco zajímavého, jako například houpačku nebo malý tanec.

Kromě toho můžete také použít různé typy rekvizit pro pozadí nebo do prostoru kolem modelu. Může to být věc, kterou miluje, jako hudební nástroj nebo jeho oblíbenou knihu. Tímto způsobem můžete dosáhnout více osobního portrétu, který odráží osobnost a pocity vašeho modelu.

Na fotografování neobvyklých portrétů ve studiu je zapotřebí více úsilí a kreativity. Nezapomeňte experimentovat s různými typy osvětlení a požádat modela o různé výrazové projevy. Využívejte také rekvizity pro více osobního portrétu. Zkuste kombinovat všechny tyto faktory a vytvářet neobvyklé a kreativní portréty ve studiu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení