fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak fotografovat portréty s bleskem

Fotografování portrétů s bleskem je jednou z cest k dosáhnutí kvalitního a dramatického portrétu. Ať už fotíte profesionálně nebo rekreačně, existuje několik zásad, které je třeba dodržovat, abyste dosáhli správného efektu.

Co je potřeba pro fotografování portrétů s bleskem

Fotografování portrétů s bleskem vyžaduje byť jen základní sadu vybavení. Nejdůležitější je samozřejmě vhodný blesk, který může být vestavěný do foťáku nebo externí. Externí blesk by měl být navíc připojen k foťáku pomocí sync kabelu. Dále budete potřebovat fotostativ, abyste mohli svůj externí blesk připevnit na něj a udržet jej ve správném úhlu k objektu.

Jak dosáhnout kvalitního portrétu s bleskem

Abyste dosáhli skvělého portrétu s bleskem, je důležité správně nastavit svůj externí blesk. Prvním krokem by mělo být nastavení vzdálenosti od objektu, což ovlivní intenzitu světla, které bude dopadat na vašeho objektu. Příliš blízko a bude to příliš jasné, příliš daleko a bude to příliš tmavé. Druhým krokem je nastavení úhlu, ve kterém bude blesk svítit. Blesk by měl být nastaven tak, aby odrazil světlo na tvář objektu, a tím zajistil rovnoměrné osvětlení.

Fotografování portrétů s bleskem je skvělý způsob, jak vyprodukovat kvalitní a dramatický portrét. Je třeba mít správné vybavení, a správně nastavit svůj externí blesk, abyste dosáhli skvělých výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení